Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Vego-måndag

2015-01-19 17:39:00 i Allmänt

Som jag berättat förut äter vi vegetariskt minst en dag i veckan. Oftast blir det över så jag kan äta vego till lunch också de dagar jag äter matlåda. Christoffer är inte så där överförtjust i vegetarisk mat, säger att det liksom saknas något. Själv blir jag precis lika tillfredsställd efter en vegomåltid som efter en måltid där kött ingår.
I dag blev det en soppa, tänkte ge er receptet:
Carolinas ihopkokarsoppa!
Du behöver:
Två stora gula lökar
Tre vitlöksklyftor
En aubergine
En squash
En ask körsbärstomater
Tre paprikor
Tre tomatskedar tomatpuré
Tre dl grädde
Sju dl hönsbuljong
Tre lagerblad
Chiliflingsalt
Svartpeppar
Pinjenötter
Gammalt bröd som blivit hårt (går ju bra med mjukt också så klart)
Crème Fraiche
Koriander
Gör så här:
Grilla paprikorna i ugnen, skär dem först i lagom stora bitar. Medan de göttar sig i värmen skalar du löken och hackar grönsakerna. Ös i allt i en stor kastrull. Ringla över en massa god olivolja. Låt grönsakerna puttra på en stund. Ta ut paprikorna ur ugnen och släng i dem också. Tillsätt tomatpurén, buljongen, lagerbladen samt grädden och låt koka upp. Smaksätt med salt och peppar efter behag. Medan soppan kokar skär du det färska (eller torra) brödet i bitar och steker dem i olivolja. Ta sedan av pannan och låt brödbitarna vila. När soppan kokat en lagom stund (brukar köra på 20-30 minuter) tar du av kastrullen och mixar soppan till en slät konsistens. Sedan är der dags att servera! Sleva upp soppa i skålar, toppa med brödbitarna och pinjenötter du rostat i en torr stekpanna på svag värme, en klick crème Fraiche och en nypa koriander. Smaklig spis!
 
 

Kommentarer

Skriv en kommentar