Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Fine dining på en måndag!

2015-02-09 22:39:00 i Allmänt

I dag när jag slutat åkte jag hem och började fixa för kvällens middag. Hade nämligen bjudit hem mina gamla jobbarkompisar på middag. Ni som hängt med här på bloggen vet ju att vi är ett gäng på fyra lärare som turas om att bjuda varandra på middag och nu kör vi denna tradition för tredje året, kul! Min planeringseftermiddag gick alltså åt till att laga mat så jobba får jag göra i morgonkväll alternativt extra hårt under arbetsdagen i morgon. Jag dukade med ärvda linnehandukar (LS står för Lydia Sandberg, min farmors mor, så de har några år på nacken och är en älskad skatt i linneskåpet). Porslinet heter "Öresund" och kommer från Gustavsberg.
Silverskedarna jag fick i doppresent anno 1987 fick komma fram - är det fine dining så är det!
KL för Karl Lidström, min gammelfarfar.
DS för Dagny Sandberg, min älskade lilla farmor.
Fina, vintriga lyktor från Orrefors.
Brukar alltid ha ett visst mått av stress i kroppen då jag ska styra trerätters till en viss tid. Allt måste ju klaffa. Men i dag kände jag mig ovanligt lugn. Kanske på grund av den här magiska listan som jag börjat följa. Spotify gör ju egna listor på olika teman och den här listan kan jag verkligen rekommendera till er som vill varva ned (vilket jag ofta behöver göra. MVH/stressarn nummer ett).
Men nu till MATEN! Till förrätt serverade jag en klassisk laxceviche. Färsk lax som marinerats i lime i flera timmar och så mango, gurka, avokado, chili, rödlök och salt och peppar på det. Blir ju inget annat än gott. Kan sleva i mig detta. Himmelriket.
Till huvudrätt lagade jag pulled moose med potatisrösti. Rekommenderar detta till er som har mycket älgkött i frysen och inte vet hur ni ska laga det! Kör in en stek i ugnen bara och dra i en massa grejer och låt det gå sex timmar och sen är det klart! Googla!
Key lime pie! Första gången jag lagade detta (vilket kanske syns på finishen, hehe) men det blev smarrigt!
Tack fina ni för att vi gör detta gång på gång - en fin tradition jag inte vill vara utan!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skriv en kommentar