Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Det viktiga myset

2015-02-03 07:00:00 i Allmänt

Jag vill inte tänka på hur många värmeljus vi förbrukar år men många är det. Det är så mysigt med ljus och vi tänder dem likväl en mulen måndag som en festlig lördag. Vasen är en gammal från 60-talet, lyckan att få rota fritt i farmor och farfars grejer!
På byrån i hallen lyser ett ljus också. På bilden är det valp-Imra och jag - en bild man blir glad att mötas av. Farfar sitter på spegeln och håller koll.
Ljusslinga och "gamm-rat" som mina bröder skulle ha sagt på väggen.
En gång frågade mamma när hon kom in för att invänta sällskap på hundpromenaden:
- Har ni alltid tända ljus när ni äter middag?
- Ja, svarade jag, varför slösa bort en middag utan ljus?
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Therese Bjärstig

2015-02-03 - 08:44:15
Helt rätt tänkt! Även här brinner ljus dagligen, det är min guldkant då jag jobbar här hemma, dessutom log jag lite då jag en gång läste här att du tänder fredagsljus på bron, från sept fram till mars-april någon gång så lyser nämligen allt som oftast ett ljus i en lykta på bron här med. Tror det är nedärvt sedan vi var grottmänniskor att eld signalerar liv och värme! Välkomnar på något sätt. Ha en fin dag!

Skriv en kommentar