Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Det oändliga sommarlovets sista timmar

2015-08-16 22:52:00 i Allmänt

Så sitter jag då här. Mörkret faller utanför fönstret och jag har gjort en smoothie och målar naglarna i en somrig färg för att den, sommaren, ska hänga kvar lite extra. Åtta veckor har gått lagomt fort tycker jag. Förutom mer badande önskar jag inget mer av sommaren som var, och faktiskt fortfarande är - för höst, det är det i september enligt mig. I morgon kliver jag upp, öppnar till hönorna, äter frukost och kör mot jobbet där jag ska möta mina jobbarkompisar efter en lång sommar. Det känns skönt tycker jag. Innerst inne är jag en rutinmänniska, än hur mycket jag tycker om att ha en tom kalender så känns det skönt ändå att ledigheten är begränsad och nu är över. Jag vill ha saker att göra, utmaningar att stimuleras av och projekt att driva.
Under veckan som gick kände jag mig stressad en dag. Kalendern var hemma och jag hade ingen koll på datum, veckor, helger, möten. Ingenting. Då slog det mig att jag blivit fullständigt avkopplad under ledigheten och därför slagit av det där kontrollbehovet. Det är ett litet steg för mänskligheten men ett väldigt stort steg för mig. Kanske börjar jag lära mig att jag inte behöver ha en finger med i spelet överallt utan kan koppla bort omvärlden i två månader. Gött. I morse efter frukosten satte jag mig dock med mailen, kalendern och förberedelser inför torsdagens styrelsemöte med Brukshundklubben. Lite kontroll vill jag ändå ha och slippa starta måndagen och höstterminen med en förvirrad hjärna, hehe.

Skriv en kommentar