Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Denna kväll

2015-08-17 22:14:00 i Allmänt

En helt vanlig måndag men som ändå är alldeles speciell. Först fick jag umgås med denna sköna böna, Emma, som är hemma från Norge för att nu flytta till Köpenhamn för att hon kommit in på en masterutbildning. Imponeras verkligen av denna tjej som jag känt sedan vi var små och sprang här på grusvägen och lekte "Alla under hökens vingar" och hoppade på höbalar (förlåt Staffan). Vi plockade blåbär och Major betade blåbär.
Dalasjö alltså. Denna underbara plats på jorden.
När jag kom hem igen hade mamma klippt gräset på deras gård och ville bada bort gräsklipparsvetten. Mamma är en badare av rang. Om ni undrar vad det där svarta längre ut är kan jag lugna er med att det inte är ett sjöodjur utan bara vår vattentokiga flat!
Pappa och Christoffer hade varit med båten på andra sidan sjön. Cruisat runt lite sådär.
Och: som om det inte vore nog med Emmakvalitetshäng kom även Anna och Katrin ut, lyckliga jag. Anna fascinerades av Imras förmåga att stå helt blickstilla på bryggan för att titta på något att ta (fisk eller flugfä) och när hon hittat ett byte kastar hon sig i sjön med full kraft. Och ja, vi ska bygga en ny brygga nästa år. Den där gräsliga saken byggde farfar för 30 och sedan och gräset har.. ja, tagit över. Hehe. Tack livet för denna måndagkväll!
 
 
 
 
 

Skriv en kommentar