Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Den egenodlade lyckan

2015-08-02 16:42:00 i Allmänt

När jag pillar ner frön i jorden i maj är det detta jag drömmer om: att gå ut barfota och skörda mina egenodlade grönsaker istället för att köpa något besprutat skit från affären. Majrovan, eller kålroten. är perfekt saftig och jag och Christoffer äter den som godis. I salladsskålen samsas mangold, ruccula, spenat och de morötter jag gallrade bort ur beståndet tidigare i dag. Det är viktigt att gallra så grönsakerna har bra plats att växa på.
I dag har jag haft en lugn och skön dag. Jag och Major har rensat i växthuset, i pallkragarna och i trädgårdslanden. Sedan satte jag mig i solstolen, läste bok och åt piggelin - bra söndag!
I gårkväll kom min vän Johanna hit. Vi upptäckte att vi pratat i fem och en halv timme, haha! Samtalsämnena tog aldrig slut och vi blandade glatt, sorgligt, spännande, melankoliskt, upprörande, ledsamt och roligt i en hejdundrande blandning.
 

Skriv en kommentar