Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Kackel på gården

2015-04-14 20:34:00 i Allmänt

I kväll var jag förbi mina grannar Kerstin och Karl-Johan för att fråga ut dem angående att ha höns. Jag har nämligen gått i hönsskaffartankar sedan förra sommaren och nu äntligen kommit till insikten att jag provar i sommar. Är jag ingen hönsperson ger jag bort dem till hösten helt enkelt. Har tidigare tänkt att om jag en gång skaffar höns ska jag ha dem för alltid, men det går ju faktiskt att ändra sig. Vips blev beslutet att testa en sommar enklare att ta. Vi har ju alla möjligheter att ha höns här hemma på gården och bara tanken av att sällskapas av kacklande hönor och en galande tupp ute i trädgården är ju som vilken Bullerbydröm som helst! Spännande! Jag fick dessa fina ägg av Kalle och Kerstin. Vita, bruna, beiga och svagt ljusblå - klart mycket finare än de kritvita äggen med rosa stämpel från affären!
Fick låna dessa böcker av Kerstin så nu ska jag plugga på. Anledningen till att jag vill skaffa höns är för att jag 1: älskar djur, 2: vill ha ägg av bra kvalité, 3: vill få magiskt bra naturligt gödsel till trädgården, 4: vill bidra till att hönor och tuppar får ett drägligare liv eftersom jag har möjlighet till det samt 5: vill ha kacklande sällskap på gården. Om ni har tips och råd att ge mig så skriv! Jag är totalt grön på detta område! Jag vill skaffa hönsen i maj-juni någon gång och tänker mig en "flock" (säger man så?) på fyra-fem hönor och en tupp. Om du har eller känner någon i trakten kring Vilhelmina som har kycklingar eller hönor att sälja så skriv till mig här eller på [email protected]
 
 
 

Kommentarer

Kikki
Jättekul med höns! Du har ju stor hjälp av Christoffer som är uppvuxen med både höns hemma och hos hans mormor :)
Svar: Ja, precis! :) Superbra!
Carolina Lidström

Sandra Lundin

2015-04-15 - 07:32:59
Men lägg aaaav! Så avis jag är nu. Åh. VIll så himla, himla gärna ha höns jag med. Så härligt!
Bra beslut av dig! Kommer bli så bra! Tänk att baka en härlig sommartårta på egna ägg!
Höns - härligt initiativ! Lycka till! : )
Inga tips men köper gärna ägg av dig då du kommit igång! :)
Svar: Det ska vi nog kunna ordna :) Jag börjar som sagt i liten skara men när äggproduktionen börjar komma igång hör jag av mig!
Carolina Lidström
Penélope
Men alltså! Så kul!
Vi har också funderat på höns ett tag men det har än så länge inte riktigt passat med övriga livet. Ska bli kul att höra hur ni tycker att det fungerar, får komma och hälsa på och kolla läget i sommar :)
Svar: Ja, det ska bli jättespännande!
Okej! Ja, det ska ju stämma överens med det övriga livet också men det kommer säkert en dag för er med :) Du är så välkommen i sommar! Kram!
Carolina Lidström
LGWL
Gött med ägga! Var skall hönsgården stå? Vebon eller vid lagårn?
Svar: Ja, när inte lilldrängen Ludvig skaffade gjorde slag i saken och skaffade hönor får nu jag göra det :) Hönshuset kommer att vara i det gamla mjölkrummet/foderrummet (du vet rummet som är en passage mellan porten och lagårn till vänster direkt när du kommer in i huvuddelen. Sen kommer det byggas en landgång med lucka från en av fönsterrutorna ut mot gården och där ska en hönsgård byggas :) Tror det kan bli bra! Bara jag får tag på ett gäng fjäderfän!
Carolina Lidström

Mary

2015-04-15 - 20:14:19
Vad kul med höns!

M

2015-04-15 - 20:30:27
Åhh ja, det är så mysigt med höns. För många år sen hade jag höns men räven tog dem.

Nu går jag i hönsskaffartankar jag också. Redan förra året ville jag skaffa men det blev aldrig av. Men till sommaren då ska det bli...
Jenny
Har du pratat med Eva och Jani? Dom kanske har lite hönstips.
Svar: Tack för tipset! Ska göra det! :)
Carolina Lidström

Skriv en kommentar