Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Zucchinipasta

2014-09-02 20:46:00 i Allmänt

Nu är det zucchinisäsong! Vi försöker äta vegetariskt minst en gång i veckan (min idé, inte köttälskaren Christoffer) och här kommer ett recept som är gott och går fort och alltså är perfekt på en vardag.
Koka fullkornspasta
Hacka zucchini i bitar och stek i smör. Salta och peppra efter behag.
Hacka ruccola och spenat (eller annan sallad du gillar) och strössla i stekpannan.
Hacka en vitlöksklyfta och släng i.
Häll på en skvätt grädde
Riv Västerbottenost och strössla över alltsammans. Blanda med pastan. Klipp över gräslök. Klart!
Jag kör i princip aldrig med mått när jag lagar mat, utan går med på smak och kombinationer, därför kan jag inte ge några exakta mått. Kör på bara! Matlagning ska vara roligt - inte perfektionistiskt.
 

Kommentarer

Therese Bjärstig

2014-09-04 - 15:41:17
Här är det svårt att få till en vegetarisk dag, men jag har iaf försökt få in en soppdag i veckan sedan ett par veckor tillbaka, alltid nått ;-) Idag vankas het soppa med chiliräkor, vitlöksbaguett med chiliost. Tveksamt om Bogge äter det, men då har jag gröt med nykokad hallonsylt på lut till honom :-) Ha en riktigt fin torsdagskväll!

Skriv en kommentar