Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Jobbet.

2014-09-16 16:13:00 i Allmänt

Här sitter jag nu i mitt sångrum på Musiksskolan och har precis avslutat dagens sista lektion med en sångelev. Dagen har bestått av sju sånglektioner och en lektion i svenska. Sångeleverna har sjungit allt från Beyonces version av Etta James-klassikern "At last" via jazzstandarden "Lullaby of Birdland" till Håkan Hellström. Svenskaklassen håller på med ett grupparbete inom antiken där de fått fördjupa sig inom de litterära genrerna epik, lyrik och dramatik och i dag förberedde de sig inför de kommande redovisningarna. Jag gick runt i klassrummet och stannade till vid en grupp där en av eleverna läste Sapfo och jag sa att visst är det häftigt att något som skrevs 600 år f.Kr. kan vara aktuellet för oss i dag år 2014. Eleverna höll med men bad mig sedan bestämt men vänligt att gå iväg för att de "höll på att testredovisa för att ta tid hur länge det kommer ta". Haha! 
Varje dag känner jag tacksamhet över att jag genomförde fem år på högskola för detta. Jag får jobba med min passion: musik och språk och dessutom inom min favoritinriktning sång och svenska. Tack för det. Ibland kommer jag på idéer till min undervisning när jag ska sova, när jag kör bil eller när jag är ute och springer. Mitt jobb finns hela tiden med mig och det bästa av allt är att det finns med mig på ett sätt som ger mig energi och glädje. 
 

Skriv en kommentar