Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Hej bloggosfären!

2014-09-18 09:24:14 i Allmänt

Vi hade inget internet i går. Hoppas att Christoffer och internetkillen kan fixa det under dagen. Dimman ligger tät utanför och jag tycker att det är lite mysigt. Har tänt ljuset i lyktan i fönstret i mitt sångrum och sitter och fyller på Spotifylistan där mina sångelever har fått lägga in tre låtar var. Har precis haft min första sånglektion och det är alltid speciellt att sjunga på morgonen då rösten inte är uppvärmd av prat. Men det gick fint ändå, blir på så löjligt bra humör av mina fina sångelever, haha. Tänkte att jag ska skriva ett inlägg om hur man tar hand om rösten i vardagen, skulle ni vara intresserade av det?
I dag väntar tre sånglektioner till och två lektioner i svenska i eftermiddag. Jag ska också hinna gå igenom tre elevtexter för bedömning. Hoppas ni får en fin torsdag. Det ska jag ha. 
 

Kommentarer

Sandra
Det skulle vara riktigt intressant att veta hur rösten ska tas hand om!

Efter att ha hållit i några CrossFitpass och stått och skrikit på deltagarna kan jag säga att rösten är ganska sargad på kvällen. Även en föreläsning på ett par timmar tär, fast på ett annat sätt. Då är man mer "trött" i rösten :)

//Sandra Mårtensson
Svar: Ja, det kan jag förstå! Minns när jag var ungdomsinstruktör för ridelever - att stå i ett ridhus och ropa kommandon tär också på rösten. Ofta tänker man inte på viktig rösten faktiskt är och hur viktigt det är att ta hand om den. Jag ska ordna ett inlägg så snart jag kan! :) Hoppas du mår bra och att renoveringen går fint!
Carolina Lidström

Skriv en kommentar