Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Tunnbrödsbak

2014-10-05 09:48:58 i Allmänt

I fredags efter jobbet åkte vi till Raja för att stiga upp och baka tunnbröd på lördagmorgon. Här är mästerbargarna Kikki och Linda!
Solla var gräddmästare i vanlig ordning! Förstår inte hur hon lyckas med det där - det bränns ju! Antar att det en teknik hon övat upp genom alla år som tunnbrödsbagare.
Min uppgift var att sopa bröden, skära och packetera dem - en enkel uppgift som passade mig utmärkt då jag kan prata lite utan att tappa fokus.
Christoffer pappa Sten-Åke fyllde 60 år i går och vi var även dit men eftersom kameror är det värsta han vet fastnade han inte på någon bild.
Dagens plan är att gå en långpromenad med Jax i skogen och insupa fuktiga löv som luktar så himla gott, få hjälp med att dra elen till hundhuset, äta mammas extremt goda kanelbullar, jobba någon timme, kanske plantera några buskar, skriva veckomatsedel, vika tvätt (tjoho, söndagsgörat liksom) och köra någon kul övning med Imra.
 
 
 

Kommentarer

Mysigt! Har inte bakat tunnbröd sedan farmor slutade med det. Hoppas ni haft en trevlig helg!

Skriv en kommentar