Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Om en höst som övergick till vinter

2014-10-21 10:38:36 i Allmänt

Klicka på bilden och lyssna på de arton låtarna i min senaste spotifylista i samlingen "Hej Hösten". Har samlat mycket svenskt (som vanligt, tycker mycket om vår svenska musikskatt), folkinfluenser, indie (också som vanligt) och mycket dystert. Som hösten alltså. På hösten känns allt extra mycket. Hade faktiskt massa jazz- och soulinslag i listan men tog bort de låtarna då jag tyckte att listan fick ett bättre flow (sorgligt förvisso, men mer enhetligt) utan dem. Musik är och kommer alltid att vara en källa att hämta nytt ifrån, vare sig det rör sig om kraft, inspiration eller tröst. Utan musik, ingenting. 
Och utanför blåser oktobervindarna och folk klär på sig mer och mer och går med blickarna i backen och drar upp halsduken extra mycket. Marken har sedan någon vecka färgats vit och kanske får det ligga kvar. Kanske smälter det bort och kanske det stannar kvar. Det vet man inte. Som med så mycket annat. 
 

Skriv en kommentar