Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Näsåker nästa!

2014-10-25 09:37:51 i Allmänt

Nu drar jag iväg och hälsar på den här lillen (som snart fyller 14 och har växt om mig för länge sedan), alltså min kusin Oliver! Vi hörs i morgon igen.
En anekdot kring Oliver:
Det var sommaren 2005. Min första sommar med körkort. Jag bodde hos mormor den sommaren och jobbade på Lissgården, Näsåkers äldreboende. Oliver var fem år och sprang mest omkring naken på min morbror Roger och hans fru Åsas gård. Roger och Åsa höll på med en husutbyggnad och var i behov av barnpassning och hundpassning. Rätt som det är ropar en av Rogers kompisar till mig och frågar om jag kan åka ner på byn och köpa snus och lacknafta. Jag sätter mig i Åsas lilla golf - lite nervös eftersom jag knappt kört bil sedan jag tog körkortet i maj - för att köra iväg och helt plötsligt sliter Oliver upp passagerardörren och slänger sig in i bilen, spritt språngande naken.
- Jag följer med!
Okej då. Vi kör genom Näsåker och kom fram till macken.
- Du kan ju sitta kvar medan jag går in och handlar, säger jag i ett försök att undvika nakenchocker. Jag går in på macken och börjar handla det jag ska ha och rätt som det är rusar min linblonda lillkusin in som en trollunge och ropar: Carolinaaaa! Ja vill ha bubbelsokaah! (Översättning; Marabouchoklad med bubblor).
Mackens kunder vänder sina ansikten mot Oliver och sedan mot mig. Och sedan övergick allt till det normala.
När vi sedan rullar hemåt genom det lilla Ångermanländska samhället vänder Oliver sitt ansikte mot mig och jag kan skönja en uppnosig min varpå han säger: Du... pappa är mycke bättre på att köra bil än du!

 
 

Kommentarer

Therese Bjärstig

2014-10-25 - 19:54:35
Ha ha vilket underbart minne!!! Å nu är han säkert i den åldern att han tycker det kanske är ett litet pinsamt sådant ;-D

Skriv en kommentar