Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Hundgårdsfix, skottkärrefika och födelsedagsfirande

2014-10-19 21:39:00 i Allmänt

Nu känns det som om det är mer vinter än höst och då måste ju fåglarna få sig något till livs. Jag och mamma har ju som ni kanske minns sedan förra vintern en "outtalad" tävling i vem som får de "finaste" fåglarna till sin gård...Tipsa mig gärna om ni vet någon butik som säljer fågelbord på "pinne".
Vi har grejat med hundhuset och eldat och så kom mamma ut med bullar fraktade i skottkärra - det är lite så vi jobbar i Dalasjö!
Goda bullar, hehe.
Och det har även varit en STOR dag i dag för lille drängen! Han fick entra sin stora hundgård och sitt hundhus för första gången i dag. Blev grinfärdig när jag såg hur glad han var när han nosade sig runt i hundgården och när han gick in genom luckan in i huset SPRANG jag och Christoffer in i hundhuset för att se Jax reaktion på sitt nya boende. Som det verkar fick bygget godkänt av hyresgästen och han meddelar att alla som vill komma och hälsa på honom är välkomna för nu är bygget klart till cirka 95 % (ni vet lister och sådant där grejs kvar). Lovar att ni ska få se bilder när det är 100 % klart. Eller okej, ni får en bild nu.. hehe. Kan inte hålla mig!
Jax nya hundhus och hundgård! Vad tycker ni? Fler bilder kommer! Måste visa hur det ser ut där inne och lägga upp fler detaljbilder + bild när spotlightsen ovanför ingångarna på altanen är ikopplade och lyser (väntar på lampor). Nu får ni ju tänka er att det är ett snyggt lager grus där under snön också. Ska även publicera före- och efterbilder för innan hundhuset stod där ett gammalt, litet garage. Snälla, säg att det är godkänt så kan byggherren Berg pusta ut (och hans kära flickvän kan få med honom på nya projekt!).
I kväll har vi varit på Löparstigen hos Emma med familj och firat henne i efterskott och som alltid när man hälsar på hos henne har det hänt något nytt och spännande! Emma är så otroligt händig och estetiskt lagd. Hon har byggt ett nytt rum (bara en sån sak!) och så gör hon egna tennarmband så Christoffer beställde ett - Freja tyckte att han skulle ta ett rosa eller ett zebrarandigt men Christoffer "sejfade" och körde på svart och silver.
En mycket bra helg lider nu mot sitt slut och jag ska avsluta den med att titta på Atleterna på Svtplay.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Evy
Fantastisklt vackert, bra jobbat av Mycket DUKTIGA snickare och målare. Tänk vad många hundar som skulle bli avundsjuka på detta boende.
Svar: Tack så mycket, Evy! Vi hoppas att Jax ska trivas bra i sitt nya hus :)
Carolina Lidström
imit
Vad duktiga ni är och vad fint det blivit! Kram!
Svar: Tack snälla du! <3
Carolina Lidström

Therese Bjärstig

2014-10-20 - 18:58:03
Stiligt! Vet med säkerhet att detta måste falla Jax i smaken, jämthundar är ju lite kräsna ;-D Våra har en ljussling infälld under utskjutet som belysning. Nu ligger dock båda inne å myser, Bus med ett ben och Mac försöker fisa ut mig ur huset efter att ha gnagt älgskank ute i dag. Men jag tänder bara fler å fler ljus och har även gått in på tunga artilleriet med doftljus ;-P
Ha en fin kväl!
Svar: Ja, precis ;) Det lät fint! Det är så viktigt med bra belysning och särskilt nu när det kompakta mörkret tar mer och mer övertag om dygnets timmar.
Carolina Lidström
Anna Sjögren
Oj så fint!! Blir faktiskt riktigt avundsjuk på alla som bygger så fina hundgårdar/hus.
Svar: Tack så jättejättemycket! Ska hälsa det till Christoffer som ritat och byggt huset (jag har ju bara varit hantlangare och målare :) ).
Carolina Lidström
Ser jättesnyggt ut! Väntar med spänning på fler bilder!
Svar: Tack! Ja, jag ska försöka hinna fota nån kväll medan det är hyfsat ljust! :)
Carolina Lidström

Skriv en kommentar