Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Bästa avslutet på veckan

2014-10-17 18:01:00 i Allmänt

När jag kom hem gick jag direkt ut i solen och tränade den här lurifaxen. Bästa avslutet på veckan! Hon har ett reflexband om halsen - det blir så mörkt om kvällarna nu och även om vi inte var ute till mörkret föll vill man ju ta det säkra före det osäkra.
Vi körde sökrutan - en övning i att hon ska hitta fem föremål inom ett avgränsat område. Här märker man att vissa leksaker värdesätts högre än andra, hehe. Farfars gamla tovade vante är till exempel mer spännade än en orange boll med ett snöre på. Du kan använda i princip vad som helst som hundleksak, så länge de är säkra och intressanta för hunden! Övningen är lätt att förebreda och hunden får använda sitt främsta redskap nosen och blir därmed stimulerad och trött på ett bra sätt.
Så här glad blir man när man får springa fritt! I bakgrunden skymtar vår gård.
Trevlig helg!
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Så fina bilder!
Svar: Tack! :)
Carolina Lidström

Karin Lygnersjö

2014-10-19 - 20:48:56
Vilken underbar hund du har! :)
Svar: Ja, hon är fantastisk! :)
Carolina Lidström

Skriv en kommentar