Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Köket förvandlas

2014-05-11 21:13:00 i Allmänt

I fredags körde vi igång med helgens projekt: golvläggning och kakling.
Grannen Håkan kom förbi och här satt de på ljugarsoffan medan jag arbetade för fullt med att riva.
Men sedan arbetade de också!
Kaos i köket! Gillar kaos på något vis för det innebär att saker är på gång och att det i slutändan blir en förbättring!
Christoffers mamma Kicki och hennes sambo Thomas har hjälpt oss hela helgen och med Thomas som är en skicklig hantverkare gick arbetet som en dans! Blev också imponerad över Kickis golvläggarkunskaper.
Under den hemska golvmattan i köket hittade vi TRÄGOLV! Sa till Christoffer att vi skulle "he bort ekgolvet" och bara låta trägolvet komma fram men där var det stopp. Han sa att det var nog med originalträgolv i huset och att det ju måste få vara minst något modernt golv i huset i alla fall. Vi valde ettn 14 mm trestavigt ekgolv som heter Ek Rustik (lite gammalt måste det ju få vara, hehe).
Christoffer morbror Lars-Åke som också bor i Dalasjö kom och inspekterade.
Kicki in action. Som ni ser blir det en himla skillnad!
Jag passar på att måla elementet när köket är tömt på möbler och Christoffer spanar på hur Jax har det ute i hundgården (mycket bra, han sov mest hela helgen).
En detaljbild på golvet. Vi lade alltså detta golv i både köket och hallen som ansluter till köket så nu är det ett bättre helhetsintryck.
Detaljbild från köket.
Och det fina fina fina kaklet! Jag lovar att lägga upp före- och efterbilder när allt är på plats. Vi ska fixa nya bänkskivor och lite annat smått och gott först bara!
Tack till Thomas och Kicki för all hjälp och till världens bästa mamma och pappa för markservice så som nybakade bullar, trerätters middag och frukost av rang!
För fler renoveringsbilder på andra rum i huset - se kategorin "Huset"
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Evy
Men jäklar så snyggt det blir. Att Tomas är duktig det vet vi alla, men att Kikki hade såna dolda talanger var nytt. Nu vet man vem man ska anlita när det blir golvläggning. Kommer förbi och inspekterar nästa gång vi har vägarna förbi. / kramis
Svar: Ni är så välkomna! :)
Carolina Lidström

Skriv en kommentar