Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Slutet på något och början på något nytt.

2014-06-13 18:16:00 i Allmänt

Som ni vet, och kan läsa om i kategorin "Jobbet", brinner jag verkligen för mitt arbete att leda ungdomar till kunskap och coacha dem på vägen dit. Jag har nu jobbat tre år som lärare i musik, svenska och som sångpedagog via den kommunala Musiksskolan. I dag sa jag hejdå till den klass som jag och min superduperkollega Hans varit handledare för i tre år. Tårarna rann och ord utbyttes som kommer stanna kvar längst in i hjärtat.
Under de här tre åren har jag lärt mig oerhört mycket, både av mina kollegor men framförallt av eleverna. De är de allra bästa läromästarna. Funkar inte relationen till eleverna funkar inte vilken pedagogik som helst. Du måste ha dem med på tåget för att kunna utveckla dem och utveckla dig själv.
När jag pluggade gjorde jag det i fem år och tog då en examen där jag är behörig att undervisa i musik från år 1 till och med gymnasiet samt i svenska från 7-9 samt gymnasiet. Efter tre år på högstadiet känner jag att gymnasiet är något som lockar mer och mer och jag har känt det särskilt den sista terminen. Pirret och suget efter gymnasiet blev större när en tjänst som svensklärare vid Malgomajskolan, ortens gymnasieskola, dök upp. Jag skickade in min ansökan och jag fick jobbet!
Jag har skrivit på för läsåret 14-15 och kanske fortsätter jag, om jag ges den möjligheten, eller så saknar jag Hembergsskolan för mycket. Under det kommande läsåret kommer jag att vara tjänstledig från Hembergsskolan och jobba vid Malgomajskolan på 60 % (svenska) och resterande 40 % kommer jag fortsätta mitt jobb som sångpedagog via Musiksskolan. Det hela känns mycket bra och jag är redan nu mycket peppad på höstterminen. Först väntar dock ett mycket efterlängtat sommarlov (säger fortfarande sommarlov för det låter finare än semester) på 8 veckor. Hej hej sommarlovet! Jag kommer snart! Ska bara jobba fyra dagar till!
Tack för alla otroligt fina ord, fina blommor och alla minnen jag fått under de här åren! Kanske kommer jag tillbaka, vi får se! Just nu känns det bara kul att prova något helt nytt!
 
 

Kommentarer

Bea
Hoppas innerligt att du blir min svenskalärare då! Kommer ju börja samhällsprogrammet som du kanske vet. :)
Svar: Ja, jag hörde det! Så kul! Jag ska ju ha sam/na 2 enligt mitt schema så det lutar nog åt att jag får läsa dina mycket välformulerade texter till hösten igen! Weho!
Carolina Lidström
Lisa
Av de uppträdanden eleverna gjort de senaste åren förstår jag att du är en helt fantastisk sångpedagog! Lycka till, håller tummarna att du kommer tillbaka ;)
Svar: Tack Lisa! Det är ingen match att få fram de rösterna hos eleverna när de redan har så bra kapacitet från början! :) Ja, rätt som det är saknar jag er alla för mycket så då kommer jag tillbaka! :)
Carolina Lidström
ÅH! Gud vad spännande, och så himla roligt att få göra någonting nytt även om jag förstår att första jobbet på Hembergsskolan ändå har en speciell plats i hjärtat. :) Vem kommer att ta över klassundervisningen på hemberget efter dig?
Svar: Ja, det känns jättespännande! Är så peppad! Det är en man som kommer från Danmark, han är utbildad musiklärare och har bott i Vilhelmina i ett år och jobbat på Volgsjö.
Carolina Lidström
Vad spännande! Grattis till nya jobbet! :)
Svar: Ja, det känns superkul och spännande! Tack så jättemycket!
Carolina Lidström

Skriv en kommentar