Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Högtidsdag = Hembygdsdräkt

2014-06-12 21:18:37 i Allmänt

Jag iklädd Vilhelminadräkten! Lokalpatriotism på hög nivå. Har varit i Fatmomakke för Saxnäselevernas examen och där bär en del av eleverna kolt, samernas folkdräkt. Det är så himla fint tycker jag!
Här är en bättre bild på dräkten, från examen 2012. Äter lunch utanför kyrkan! Nu har jag införskaffat röda strumpor som det ska vara till dräkten.
 
 
 

Kommentarer

Therese Bjärstig

2014-06-13 - 07:37:32
Se där! Så snyggt! Har själv varit ute efter en Doroteadräkt... å som ett under ligger nu en ute på Blocket för 2500 kr, är så sugen att slå till, men tror dock att storleken är lite för liten för mig. Men det är ju en dräkt som skulle ge mig en given outfit vid olika högtider... Ha nu en fin skolavslutning! KRAM

Skriv en kommentar