Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Besök hos familjen Månsson/Sundholm och Vännäsutställning

2014-06-15 19:38:00 i Allmänt

I helgen har jag hälsat på min gamla pluggkompis Jessica och hennes familj. Jag och Jessica tog oss igenom grammatik, språksociologi och litteraturhistoria tillsammans (och en och annan tentafest, bland annat en när vi möblerade om Jessicas lägenhet när hon inte var där, hehe). Arvid är tre och Alfred är ett år och de är så glada, snälla och roliga!
Det var så mysigt imorse när de kom och väckte mig klockan sju och den här lille parveln log med hela sitt ansikte! Världsfint.
I dag har vi varit på utställning i Vännäs och Jax tog sitt tredje CK och nu är han därmed färdig dubbelchampion! Vilken lycka! Jag är så löjligt stolt över Christoffer och Jax och särskilt stolt är jag att Christoffer drar fram en dubbelchampion av sin första jämthund!
Snyggingar.
För mig och Imra gick det tyvärr inte lika bra. Imra fick "bara" ett "Very good". Domaren gav bra kritik, men frontpartiet måste utvecklas mer för nu slarvar hon lite mer rörelserna fram vilket drar ner betyget. Typiskt. I sommar ska hon få simma mycket, det är riktigt bra muskelträning, och så får vi köra däckdragning hädanefter.
Jax den coolingen låg och sov hela dagen och rörde inte en min av allt ståhej. Den hunden alltså <3.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Emelie
Hej! Jag kom bara att tänka på en liten grej: är Jax utan koppel på sista bilden? Kan ni ha honom lös om någon av er är med? Jag har nämligen en svärfar (som har haft många gråhundar samt jämthundar i sitt liv) som menar att det är "omöjligt" att ha sina hundar lösa utan koppel för att "det är så mycket jakt i dem så att de skulle sticka direkt". Detta får mig att rynka lite på näsan, men jag är verkligen inte kunnig på det området så därför blev jag lite nyfiken om ni kan det? Att det snarare handlar om disciplin/ledarskap etc?
Svar: Nej, nej! Precis som du skriver om din svärfars hundar skulle även Jax sticka direkt om vi hade honom lös så vi vågar inte chansa. Jaktinstinkten är för stark, även om han är fostrad. På bilden har han koppel på sig. Tycker särskilt man ska respektera att ha sina hundar kopplade när man befinner sig på hundutställning :)
Carolina Lidström

Skriv en kommentar