Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Sista förberedelserna

2014-07-03 22:17:29 i Allmänt

Till att börja med vill jag skriva att jag är så oerhört tacksam över den fina relationen jag och mina bröder har till varandra. Det är en gåva att ha syskon att växa upp med och sedan umgås som vuxna och vara lika del syskon som bästa vänner. Tryggheten det innebär att veta att de alltid finns för mig och att jag, oavsett vad, finns för dem är ovärderlig. Tack mamma och pappa för att ni skapade oss och uppfostrade oss med värdet av att värna om vår relation!
Okej, nog med sentimentalitet för i dag! Dagen har tillägnats gårdsarbete (rensning, plantering, gräsmatteklippning och denna eviga växthusvattning, hehe) och så har jag, Kristoffer och Ludvig varit och slängt skrotet. Väl där var det en man som skulle slänga ett fint 60-tals blombord som jag fick ta, helt gratis! Lycka! Christoffer tyckte att det var fult men Hanna tyckte det var snyggt och jag litar mer på hennes omdöme! Dessutom måste alla mina blommor ha någonstans att bo. När jag kommer hem igen ska jag ta en bild och visa er! Känner mig ytterst tveksam och rädd över att låta blommorna (och växthuset) vara i Christoffers våld de två kommande veckorna. Jag har dessutom tagit hem tio ytterligare blommor som jag haft i musiksalen på jobbet eftersom de inte fått plats hemma så nu är det lite av en djungel här, hehe. Hoppas att de överlever!
I kväll har vi ätit middag tillsammans. Jag, Christoffer, Kristoffer, Ludvig och Hanna. Nu ska jag packa det sista. Känner mig lite uppjagad och uppe i varv över resan då jag ville hinna med så mycket den här veckan och jag har hunnit nästan allt. Listan har till stor del bockats av med hjälp av storebror. Jag har dock inte trimmat i trädgården som jag tänkt, men det är ju roligare att klä om en stol och gå på skattjakt och hitta hyllor att måla om! Evy och Lasse var förbi en sväng i kväll och Evy tittade på mig och sa: få känna din puls, du har ju semester! Ta det lugnt! Du ska inte skriva listor!
Som vanligt ligger det något klokt i det hon säger och eftersom jag och Evy är rätt lika i viljan att göra och prestera och fixa och styra så vet hon vad hon pratar om. Jag har tagit med fyra böcker till stugan som ska vara utlästa när jag kommer hem och de ska läsas i horisontalt läge vilket jag hoppas kommer att sänka min puls några snäpp.
Jag längtar så otroligt mycket till stugan nu, hoppas att lindarnas blommor har slagit ut.
 

Skriv en kommentar