Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Marknadsskallets bästa hund!

2014-07-19 10:30:00 i Allmänt

I gårkväll var jag nog en av de gladaste människorna i världen! Jag och Imra var i Åsele och tävlade lydnad på den årliga lydnadstävlingen "Marknadsskallet" och det gick så himla bra. Hon kändes så fin och jag var mentalt laddad och kände att jag ska göra mitt allra, allra bästa. Imra var där och var på och jag kände att hon också ville visa att hon bannemej kan få väldigt fina poäng om hon sköter sig som hon ska. Ni som följt mig här på resan med Imra och lydnadsträningen och tävlingarna vet att vi varit nära ett 1:a pris (minst 80 % av den totala poängen) de senaste tävlingarna och i gårkväll var allt på plats. Vi fick vårt första 1:a pris och när vi fick det gjorde vi det med råge! 184,5 poäng av 200 vilket ledde till klassvinst i klassen på sju hundar och vår poäng ledde dessutom till kvällens högsta procent, 93 % vilket innebar att jag och Imra blev Marknadsskallet bästa ekipage! Känner mig så otroligt glad och stolt över Imra och över det arbete jag själv lagt ner. Det känns som om jag vunnit ett OS alltså, haha! Ni som känner till Flaten som ras vet att den kan vara väldigt yvig och nästintill flamsig ibland och Imra har varit ganska sen i sin mognad, men nu börjar en rikitgt följsam och lyhörd hund titta fram bakom alla timmar av träning. Åsele Brukshundsklubb har skrivit om kvällen på hemsidan.
Vi vann en lampa, en vas och så fick vi en fin kommentar av domaren på protokollet.
Den här lampan ska få pryda sin plats!
Det kommer att vara svårt att slå de där poängen vid nästa tävling, haha. Blev så glad av domarens kommentar också, sådant betyder så mycket för en hundmänniska. Att vara ett med sin hund är ett måste för att nå goda resultat.
Jag vill passa på att rikta ett stort tack till instruktörerna vid Vilhelmina Brukshundklubb som lärt mig allt jag kan om lydnadsträning! Tack för ert tålamod och era goda råd!
Puss matte! Visst var jag duktig?
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Lars
Grattis!
Svar: Tack Lars! Ha nu en fin vecka på Slånken! :)
Carolina Lidström
Evy
GRATTIS till er båda. Förstår att du är lycklig och det ska du vara, ni har ju verkligen kämpat för det. / kramar
Svar: Tack snälla du! Ja, vi har verkligen kämpat och tränat så det var så himla kul att äntligen få erkännandet av all tid jag lagt ner :)
Carolina Lidström

Therese Bjärstig

2014-07-20 - 20:34:39
Wiiiieee! GRATTIS, så skoj, gläds med dig då jag vet vilket jobb som ligger bakom... Tränade lydnad med min rottis och det var många timmar som lades ner där, dock tävlade vi aldrig, så hatten av för er! Lysande helt enkelt! ;-)
Svar: Tack så jättemycket! Ja, brukar träffa en hel del rottisar ute på tävling, verkar vara en populär bruksras! :)
Carolina Lidström

Skriv en kommentar