Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Dalarna - smaklig spis!

2014-07-17 14:46:00 i Allmänt

Hej!
Nu är jag hemma i Dalasjö igen. Allt såg så fint och putsat ut när jag kom hem. Vilken tur va att jag har Christoffer! Medan han har varit hemma och jobbat har han även skött hela gården med allt vad det innebär. Blommorna mådde till och med bättre nu än innan jag åkte, haha. Han kanske har en dold talang?
Vet ni? Jag blir så himla glad när ni skriver/säger att ni saknar mitt bloggande då jag inte bloggar på ett tag som under semestern till exempel. Det gör mig stolt att mina ord och bilder kan förgylla någons dag. Nu ska jag berätta om vad jag gjort de senaste två veckorna. Vi börjar med att titta på lite vad jag ätit! Jag har ju ett rätt stort matintresse och tycker att det är roligt att laga mat och särskilt att äta den tillsammans med andra.
Pappa svängde ihop denna färgglada sommarsallad!
Jag gjorde egen granola som vi mumsade på om morgnarna.
När man jobbar hårt (med vad får ni se i ett kommande inlägg!) får man unna sig goda luncher så som amerikanska pannkakor med färska bär och lönnsirap! Till det, givetvis, ett glas iskall mjölk.
Frozen pineapple daiquiri. Himmelriket.
Min och storebrorsans favorit: laxceviche (jag kan sleva i mig hur mycket som helst!)
Grillad entrecote med grillade grönsaker så som sparris, fänkål, citron och tomat. Till det en chevrekräm med lime. Och så franskt rödvin såklart. MMM.
Vi pallade röda vinbär från mammas kusin och så gjorde vi vinbärscurd med ugnsgratinerad maräng. Till det gammeldags vaniljglass. Sommar!
Goda ostar och sparris igen. Vi gillar sparris.
Brorsan rörde ihop en svingod sangria som svalkade skönt i värmen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Skriv en kommentar