Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Träna hemma

2014-01-13 19:48:00 i Allmänt

När jag bodde i Umeå under tiden jag pluggade hade jag guldkort på IKSU och var där frekvent flera gånger i veckan, ofta i samband med föreläsningar/lektioner/seminarier på Uni då IKSU ligger på Campus-området. Nu när jag bor i Dalasjö och inte har tillgång till IKSU längre tränar jag hemma, och oftast i skogen! Skogen är ett underskattat gym och till våren ska jag göra ett inlägg om hur jag, förutom den självklara konditionsträningen, tränar där!
Jag försöker komplettera skidåkning/löpning med styrketräning för att stärka kroppen. Först värmer jag upp en stund på cykeln (eller springer några km om det inte är 28 minusgrader, hehe).
Sedan kör jag ett gäng övningar på yogamattan med egen kroppsvikt och så hakar jag fast bandet i ett dörrhandtag och kör rygg/biceps/axlar/triceps. Att träna hemma kräver kreativitet för du kan inte gå ditt vanliga varv på gymmet utan får hela tiden komma på nya övningar som utmanar dig och din kropp. Funderar lite på att införskaffa en pilatesboll då jag hört att de är bra för bålen. Stämmer det? Sabina? Någon annan? Vad har ni för erfarenheter?
Nu ska vi titta på Idrottsgalan!
 
 

Kommentarer

Therese Bjärstig

2014-01-14 - 07:44:18
Att träna hemma är ju toppen! Dels har man aldrig några ursäkter för att inte ta sig iväg, dels är det toppen sådana här kylslagna dagar. Tanken var att löpträna i dag, men det blir motionscykeln istället. Något jag måste investera i är ett "gummiband" för att köra lite mer varierade övningar här hemma...

Och ang hundar håller jag helt med dig, fungerar inte en hund i sitt sociala sammanhang är det så begränsande och tråkigt. Våra hundar är inne väldigt mycket, och hänger med familjen då vi gör saker. Supersnälla och fungerar väl med barnen, sådant är ju jätte viktigt! I dag ligger de och trycker och låtsas sova, för de kände nog hur kallt det är ute när de var ut och morgonpinkade, och vill vara inne resten av dagen vilket de givetvis kommer att få vara.

Kul att Göran var den jag trodde, jobbade en stund som nämndsekreterare på kultur och utbildning, samt så har jag suttit med i Vilhelmina Model Forest där jag vill minnas att Göran även var med som kommunens representant.

Jag är disputerad statsvetare, och jobbar som forskare vid statsvetenskapliga institutionen vid Umeå universitet, men jobbar till 90% hemifrån (Dorotea). Jag har forskat om skogspolitik i EU, samarbeten i fjällen, landsbygdsutveckling och älgförvaltning, ämnen som alla berör och är viktiga då man bor här, och inte minst är sådant som jag finner intressant både privat och yrkesmässigt, sjukt glad att få ha ett så spännande och stimulerande jobb!

Jag blir även glad då jag läser dina inlägg, du verkar brinna för musiken och dina elever, precis en sådan lärare som de kommer att minnas när de ser tillbaka på sin skolgång!

Önskar dig en fin dag!
Svar: Ja, hemmaträning är smidigt och enkelt - gäller bara att hålla diciplin även fast ingen står och skriker på en, haha!
Ja, idag är det riktigt kallt och Jax var också supertrött imorse och ville knappt slå upp ögonen. Det är ju i alla fall bra för pälsen med kyla, men idag är det lite väl kallt, huvva! Jag hoppas på mildare väder så jag kan åka skidor!

Vilket superintressant jobb du har! Skulle gärna också forska om något i framtiden, det verkar så spännande att få grotta ner sig i något och bidra till utveckling och kunskap! Att du kan jobba hemifrån är ju ett jätteplus, med barn och hundar i familjen!

Tack så jättemycket för dina ord om mitt jobb - tycker mycket om det och det är stimulerande att få jobba med ungdomar! :)

Ha en härlig kväll!
Carolina Lidström
JA till pilatesboll för hemmaträning. Det finns en uppsjö magövningar, ryggövningar, bålstabilitetsövningar osv. En av mina absolut jobbigaste magövningar har Robert visat mig och den görs på pilatesboll. Hojta till om du vill ha tips, det finns massor att göra. Vi har en egen hemma och använder den ofta.
Svar: Perfekt! Tack för tipsen!
Carolina Lidström
Ja, lite träningsinspiration tages tacksamt emot. När den här tredje ongen är ute så ska morsan bli fit! Om det sedan blir så återstår ju fortfarande att se!

Skriv en kommentar