Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Torsdagsträning

2014-01-30 20:30:04 i Allmänt

I kväll stod det hundträning på schemat. Vi tränade fritt följ, ställande och läggande under gång och så fick jag köra igenom hela programmet eftersom det bara är knappt två veckor kvar innan jag och Imra ska tävla (hjälp...). Det kändes helt okej men vi har som vanligt en del att träna på innan allt sitter. Cissi gav mig tipset att titta rakt fram i det fria följet för att få Imra att följa med mig och att jag inte ska titta ner mot henne för att få ögonkontakt (då är det ju jag som följer Imra). Det funkade bra och Imra blev mer på alerten. Det är så himla roligt att träna hund. När jag skulle åka hem (var sist kvar) hade jag precis avslutat en övning där Imra är i sittande ställning i slutposition och när jag gick mot bilen trodde jag att hon skulle följa med, men hon satt kvar. Jag lockade på henne men hon gav ingen tillstymmelse till att komma. Blixtstilla satt hon där och tittade på mig och sänkte sakta huvudet som ett tecken på att hon tyckte det var tråkigt att åka hem. Tur att hon också gillar att träna - delad glädje är ju dubbel glädje som det heter, gäller också i hundvärlden!
Alltså bebis-Imra! Tänk att hon varit så här liten och ullig! Juni, 2012.
Nu blir det sängen tror jag - läser en råspännande bok som jag ska skriva mer om i ett annat inlägg! Jag och Jax är ensamma hemma då Christoffer är i Saxnäs med jobbet till i morgon så jag kan läsa hur länge jag vill, hurra! Tror dock att jag orkar max en kvart...

Kommentarer

Hej! Jag hittade hit som av en slump och följer din blogg via Bloglovin. Jag ville bara säga att den är väldigt solig! Man blir alltid glad och peppad av att kika in här! Tack för det.
Svar: Hej och välkommen att läsa min blogg! Vad roligt med en ny läsare och tack för dina fina ord! Ha en bra dag!
Carolina Lidström
Skulle behövt träna vår lilla bortskämda "prinsessa på ärten" med, något vi varit på tok för dålig på. Men hon är lika nöjd för det som tur är :)

Tack för tipset om att måla skåpet också! Hoppas att det går att få lika fint som jag hoppas.:)

Ha en fin fredagskväll!
Kram Elin

Alina

2014-02-11 - 11:03:29
tack!

gosig hund där med! :)

Skriv en kommentar