Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Omklädd pianopall

2014-01-12 10:14:00 i Allmänt

Jag har ärvt en pianopall av mormor. Den är bekväm, smidig och under sittlocket, som man enkelt kan öppna, finns förvaring. Mammas gamla spelböcker finns kvar där, samt program till alla musikevenemang som mormor varit på. En kulturskatt! Jag tycker att den passar bättre vid tramporgeln i gästrummet än vid pianot i vardagsrummet men så här brun och tråkig kunde den ju inte vara...
Därför klädde jag om den! Blev mycket bättre tycker jag. Att klä om möbler är superenkelt. Detta projekt tog kanske fem minuter. Du plockar loss delen du ska klä om, mäter ut området, tar lite "häftmån" och så häftar du fast det nya tyget med hjälp av en häftpistiol (världens bästa verktyg).
Jag valde ett blått tyg i klassiskt mönster.
 
 
 

Kommentarer

Vilken lyft! Vars har du hittat det fina tyget?
Jag har förresten ett exakt likadant underställ som du, från Kari traa. Ett lila! Älskart! Fick det av svärmor i julklapp förra julen och har även fått ett gäng underställströjor från Icebreaker som jag kan rekommendera! (svärmor har koll på läget;)) Jag använder de som vanliga baströjor bara för att de är så sköna!
Svar: Tack! Jag och min ingifta moster hittade det på en tygaffär i Sollefteå för ungefär ett år sedan - men det är ett klassiskt tyg som borde återfinnas i en välsorterat tygaffär! :)
Åh, härligt! Jag vill önska mig ännu ett underställ när jag fyller år i april, haha! De är ju grymma! Vill bara gå omkring i mitt hela tiden!
Carolina Lidström

Skriv en kommentar