Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Jobb, hundträning och klubbmöte

2014-01-09 21:28:34 i Allmänt

Den här torsdagen har innehållit mycket av det jag tycker om. Bland annat intressanta diskussioner med smarta elever. Jag går igenom modern musikhistoria för mina 7:or just nu och idag pratade vi om Bob Dylan. När jag berättade att han genom sina år har skrivit en del samhällskritiska texter och brukar betraktas som en generationsskildrare sa eleverna att det är precis som idag då Kartellen och Timbuktu också kritiserar samhället och den främlingsfientlighet som råder bland vissa kretsar - mycket givande och intressant diskussion. Det är just de här diskussionerna, när glöden finns, som jag gillar med mitt yrke. Jag har även påbörjat ett musikalprojekt, haft sångelever och spelat med mina 9:or där en elev solade på elgitarr så att alla, nu bortgångna, gitarrlegender tittade ner från himlen och log från öra till öra.
Efter jobbet skyndade jag mig hem för att hämta Momlin (Ja, ni vet den där vovven som har sjuttioelva smeknamn men som egentligen heter Imra. Fråga mig inte var jag fått Momlin ifrån, men jag kallar henne oftast det och pappa kallar henne Imronen) och så åkte vi på lydnadsträning med massa annat trevligt folk och fina hundar. Det börjar verkligen kännas att det går framåt med träningen med Imra vilket gläder mig. Hon var så fin i kväll och hade bra kontakt med mig under hela passet (förutom när hon nafsade efter de fallande snöflingorna!).
Jag har även hunnit med ett möte med Dalasjö IK där vi diskuterade en massa saker inför den pågående vintern, kommunserien och diverse praktiska detaljer. Tycker mycket om engagemanget i den här byn. Gissa vad jag har för roll i styrelsen? ..... Precis. Sekreterare. Hehe. Det passar mig ypperligt. Jag får dåndimpen på de som skriver "sekigt" på datorer. När jag pluggade på universitetet valde jag alltid att skriva så att det gick snabbt och om jag inte skrev satt jag och girafferade (ord för att glo över axeln på någon) för att kontrollera vad som skrevs i våra dokument. Jag vet - jag är en smått jobbig person ibland. Gillar att ha kontrollen själv.
Nu, mina vänner, nu ska jag ta ett bad! Förlåt för detta smått osammanhängande blogginlägg!

Skriv en kommentar