Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Detaljer i huset

2014-01-15 17:21:00 i Allmänt

Gamla porslinskryddburkar, egologiskt lakritspulver och kaffe i Mårran-burk på kökshyllan.
Spelböcker, gamla koskällor, Voluspadoftsljus, fyndad lampa i lagårn, en ukulele och farfars gamla kamera - allt på en vitmålad sockerlåda.
En Carolina-aktig tavla som en kollega gjort.
Koffertar på hög i bibblo med den gamla tapeten.
Muminpappan står och vakar över bibliotekets inkräktare.
Fina grejer i en salig blandning där böckerna (som sig bör) får huvudrollen.
På en av byråerna i sovrummet står favoritparfymen, en ommålad spegel och så ligger högen med smycken jag ofta använder där.
På hyllan ovanför sängen står en mintgrön klockan som går fel tillsammans med några favoritböcker (ej boken från 1789, den är mest där för syns skull, liksom ljusslingan).
Några detaljer från vårt hus. Tänk när jag började med allt detta.. i augusti 2011 flyttade jag hit och mycket har hänt sedan dess. För historia, anekdoter, bilder och renoveringshysteri - spana in kategorin HUSET.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Terése

2014-01-15 - 17:47:28
Men gud så mycket fina prylar. Du har bra smak ;)
Svar: Tack så jättemycket! :)
Carolina Lidström

Therese Bjärstig

2014-01-15 - 17:58:04
Så många fina detaljer, jag är extra svag för saker som har en historia, eller bär ett minne. Betydligt mer personligt än nya saker från en inredningsbutik, och givet ska jag fortsätta att plöja ditt arkiv, har kommit till makeovern av din hall ;-) Tror jag lånar din mamma, för jag har också en hall och ett tak som behöver ett par lager färg... Ha en riktigt mysig kväll!
Svar: Ja, precis! Det är roligare att samla på minnen än dussinprylar :) Haha, vad roligt att du plöjer arkivet! Hoppas du kan hitta någon inspiration! Hallen var ju en riktig mardröm förut men nu känner jag mig nöjd med den, ljust och fint blev det! Ska hälsa mamma att hon har ett målarjobb i Dorotea om hon känner för det! ;) Ha en bra kväll!
Carolina Lidström
Ninni
Underbara små detaljer och stilleben! Inspirerande. :)

Skriv en kommentar