Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Dagens träning

2014-01-11 15:34:00 i Allmänt

Jax är en ganska lätt modell i kroppen vilket är bra i skogen då han ska jaga älg, men han behöver bygga på sig mer muskelmassa - framförallt runt bröstkorgen.
Utöver den dagliga motionen (när vi går promenader, sparkar, åker skidor eller springer med honom) får han dra däcket ungefär 20 minuter några gånger i veckan.
För min del blev det skidåkning idag. Det var 15 minusgrader och snålblåst. Kyleffekten blir ju rätt besvärlig.  Huvva. Men inne i skogen gick det bra! Särskilt när jag fått upp värmen - och varm blir man av skidåkning. My, eller någon annan, har du/ni något tips på någon bra ansiktsmask som skyddar ansiktet vid kyla?

Kommentarer

Anna S
Den här köpte jag till min sambo, han invigde den igår och tyckte den funka bra. Tunn och smidig och satt kvar på plats.
http://www.sportamore.se/produkt/33517-craft-exc-facemapped-protector-uni-svart
Svar: Tack för tipset! Ska kolla upp en sån! Ha en bra bra dag!
Carolina Lidström
My
Tror på en sån som Anna länkade (: Jag har en Airtrim för andningen, men som också täcker en stor del av ansiktet, när det är kallt. Dock upplever jag att det blir otäckt fuktigt i ansiktet av den så kan inte påstå att jag rekommenderar den. En buff kan fungera att dra upp i ansiktet, jag brukar göra det ibland, men nackdelen då är att munnen täcks.
Svar: Tack för tipset! Kan vara värt att prova, men som du skriver: det är ju obehagligt med fukten kring ansiktet! En buff brukar jag oftast köra med när det är kallt.
Carolina Lidström

Therese Bjärstig

2014-01-13 - 07:43:05
Vilken trevlig blogg jag ramlade in i! Du bor ju i ett underbart hus som jag förstått var din mormor och morfars? Du har renoverat både varsamt och fint! Dessutom skoj att läsa både om träning och hund, en hund som jag med bestämdhet tror mig ha gått ringträning samtidigt som i fjol ungefär vid den här tiden :-D Önskar dig en fin start på veckan!
/Therese
Svar: Tack så jättemycket för din fina kommentar inne hos mig! Vad kul att du gillar mitt hus! Det är min farmor och farfars gamla hus som jag och min sambo bor i nu, det känns kul att kunna förvalta det! :) Det är också spännande att renovera och fixa men ändå att behålla den där gamla charmen som finns i äldre hus.
Ja, det stämmer! Jax och Christoffer gick ringträning i fjol vinter och nu börjar utställningsturnén efter den goda jakthösten, haha! Blir bara att hänga på! Han har dock lovat mig en dag på IKEA om jag följer med till Hudiksvall på utställning om två helger, hehe :)

Jag har bara läst din blogg i två veckor ännu och jag gillar den verkligen! Har ni också en jämthund?

Hoppas du får en kanonfin dag!
Carolina Lidström

Skriv en kommentar