Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Att hamna på en platå

2014-02-24 18:09:00 i Allmänt

Imra i februarisolen!
Tog denna bild på Imra i går och hon viftar ju konstant på svansen så det är svårt att få den rak. I övrigt tycker jag att det blev en bra bild som tydligt visar hennes exteriör. Hon har fått riktigt fina fanor nu på ben och svans och hon är varken för liten eller för stor i kroppen. Vi bytte nyss foder till henne för att hon skulle lägga på sig lite mer, tidigare var hon lite väl tunn. Dock är det viktigt att det inte drar iväg, för tunga hundar får ofta biverkningar av sin övervikt.
Vi tränade igår på klubbens söndagsträning och jag fick superbra tips av en av instruktörerna som också har en flat. Jag sa att det känns som om jag och Imra hamnat på en platå i vår träning: vi går varken framåt eller bakåt. Då sa hon något viktigt: Det är DU som hamnat på en platå. Nu har du tränat och tränat och lärt dig en massa och gått fram mycket på bara ett år, och nu måste du läsa på, gå kurser och träna ÄNNU mer för att komma bort från platån. Och hon har så rätt! Jag ska dessutom lägga in mer lek i träningen med Imra för nu kan hon programmet utantill och hon är smart nog att räkna ut exakt vad vi ska göra vilket lätt leder till att det blir tråkigt för henne. Mer lek, spontanitet och överraskningar alltså! Nu på söndag är det träningstävling och om två söndagar är det riktig tävling - båda på hemmaplan.
 

Skriv en kommentar