Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Julaftonen

2014-12-25 12:30:00 i Allmänt

Julaftonen började traditionseligt med en skotertur upp till fäboden där Dalasjö IK varje år bjuder på skinksmörgås, glögg och pepparkakor.
Inne i fäboden blir det snabbt trångt och varmt men framför allt mycket gemytligt!
Så tacksam över att jag får uppleva snörika jular - har mycket svårt att tänka mig en grön jul.
Solen smög sig sakta upp över berget när vi begav oss hemåt igen.
Så mysigt med all snö som smugit sig in ända upp på bron. Vi skottade bort snön och fick oss samtidigt lite extra vardagsträning (bra med stor gård, även om vi betalar bonden i byn för att skotta det mesta med traktorn för om vi skulle handskotta hela gården skulle det ta flera timmar...)
Efter skottningen körde Christoffer ett extravarv med skotern för att trampa en promenadslinga i skogen som vi brukar gå.
På gården bor nog en hel del små grå gårdstomtar som håller ordning på alla bestyr.
Mitt i dagen klädde vi upp oss för då var det dags för julfika hos mamma och pappa. Christoffer såg särskilt fram emot mammas chokladbiskvier.
Som traditionen sig bjuder fick vi en etisk julklapp vid fikat, mycket bra!
Sedan gick vi hem till oss igen där jag bjöd på ett litet set med sång- och pianounderhållning för INGEN JUL UTAN MUSIK JU!
Efter Kalle, middag och Karl Bertil Jonsson kom tomten med alla paket som delades ut hos mamma och pappa.
Jag fick bland annat den önskade halsdukten helt i ull från Acne av Kristoffer och Sofia! Så glad! Och pappa blev avundsjuk, hehe.
Jag som tyckte att Christoffers paket var svårt att slå in hade inte sett ett av hans paket till mig... haha! Invigde den runt byn i dag och ja, det var en spark! Hurra! Fick också skönaste Peak-tröjan av honom som jag också inviger i dag. Typiskt bra presentköpare!
Världens bästa föräldrar med sötaste hunden med julrosett dagen till ära!
Gänget samlat.
Sedan bjöd pappa på rock n' roll! Det var ett bra drag där kring bordet!
Nöjd storebror efter en fullspäckad julafton.
I dag tar vi det bara lugnt. Vi har tagit en sparktur/promenad med hundarna i det kalla men mycket fina vädret. Nu ska snart de andra komma hit på fika och sedan är dagen planlös, skönt! Vi ska se film, läsa böcker och vila. Som en juldag ska vara alltså! I morgon händer det något spännande här hemma, men mer om det i morgon.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skriv en kommentar