Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Utställning i Junsele

2014-08-03 18:27:00 i Allmänt

I dag har vi som jag skrev tidigare varit i Junsele på älghundsutställning. Christoffers lillebror Kristian fick springa med Jax i ringen. Jax fick excellent med CK, vann championklassen och blev fjärde bästa hane. Man märkte på alla hundar att värmen verkligen tar på. Jax som är lugn som en filbunke i vanliga fall blev nästan loj och det vanliga "schvunget" han brukar ha fanns inte riktigt där idag, detta till trots fick han fin kritik och ett klart godkänt resultat. Christoffer ska åka till Rättvik nästa helg men har ännu inte bestämt om Jax ska ställas ut där eller ej, det beror på hur vädret blir. Jax passade under dagen på att spana på några fina tikar i jaktklassen. Han följde dem steg för steg och när den vinnande tiken kom ut, som dessutom blev färdig utställningschampion i dag, ställde han upp sig så fint han kunde.
Vi måste verkligen öva på det här med att ta snygga "efter-bilder". Alla är trötta och vill bara hem.
Nu ska jag ut och träna Imra en stund, läste i senaste Brukshunden att hon som vann SM i år tränar tolv timmar i veckan med sina hundar... Jag är inte riktigt där än, haha, men jag laddar för nästa tävling som är den 30 augusti.
 

Kommentarer

Therese Bjärstig

2014-08-03 - 20:55:22
Ett stort grattis är på sin plats, ni jobbar på bra med hundarna - skoj! Och ja, hösten är så härlig med sina färger och den kalla klara luften, perfekt att träna och jaga i ;-D För att sedan mysa med en kopp te, kaffe, choklad eller rent av en bastu och ett iskallt dopp... Himmelriket! Mac ska jagas in i höst, han var för ung i fjol för att jagas med på allvar då han blev ett i julas, men nu bör han vara mogen nog att visa vad han går för, så jag ser fram emot många spännande dagar och timmar i skogen med honom i höst, kruxet är bara att det krockar med min undervisningsperiod som infaller sept/okt i år, men då det är en kurs som går på distans över nätet så bör det gå att lösa genom en stor arbetsinsats i augusti då jag planerar och spelar in alla föreläsningar, samt fixar examinationsuppgifter... det är planen iaf ;-P KRAM KRAM!

Skriv en kommentar