Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Sökruta och personspår

2014-08-27 21:40:00 i Allmänt

Under kvällens spårkurs lade vi ett personspår med två 90 graders vinklar, två nedsläpp och totalt 300 m. Imra har varit väldigt fokuserad på spårslutet så hon har bara markerat pinnarna längs spåret (nedsläppspinnarna) lite tvärt, men ändå så jag kunnat märka dem och plocka upp dem, så jag hade fått i läxa att öva upp intresset för pinnarna genom att leka med dem med henne. Och träning ger resultat! I kväll markerade hon båda pinnarna klockrent - en tog hon upp och visade mig och vid en pinne stannade hon och väntade in mig innan hon fortsatte längs spåret! Vinklarna tog hon bra och hon arbetade lugnt och metodiskt. Jag kände ungefär samma känsla som jag tror att föräldrar känner över sina barn när de är stolta över dem, haha! Vi gjorde också en sökruta där hundarna skulle leta upp ett antal föremål som vi placerat ut. Vi har tränat med hundens egna leksaker förut men den här gången lade Katarina, en av instruktörerna, ut sin hunds leksaker. Det blev alltså en större utmaning luktmässigt då Imra inte känt lukten förut men det gick bra och hon kom in med alla tre leksakerna. Direkt när jag kommer ut och ska jobba hund så släpper allting annat - jag är totalt fokuserad i timmar - och när gensvaret kommer, framgången för hunden, känner jag total harmoni i kroppen.
Fina, fina hund. Nu på lördag ska vi tävla lydnad igen. Är så nervös och vill att det ska gå lika bra som förra gången! Mitt primära mål är förstås ett första pris, men det största målet är att tävlingen i huvudsak ska gå bra och att känslan finns där på planen mellan mig och Imra. Det dryga skulle vara om jag fick typ 159,5 poäng. Då skulle det kännas så snopet eftersom 160 poäng är gränsen för ett första pris. Snälla, håll tummarna för oss på lördag!
 

Kommentarer

Therese Bjärstig

2014-08-28 - 07:59:07
SJÄLVKLART håller jag tummarna för er på lördag! Och så skoj att ni var där då de sköt björnen, svärföräldrarna bor ju i Ormsjön så när jag berättade för barnen att de skjutit en björn i Månsberget så konstaterade Luran att det var bra, för då kunde hon gå bakom sågen och plocka blåbär utan att den tog hennes bär eller välte ut hinken :-)
Svar: Tack snälla! :) Hahaha, så rolig hon verkar vara!
Carolina Lidström

Skriv en kommentar