Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Hundträning.

2013-09-11 21:27:00 i Allmänt

I kväll har jag varit på Brukshundklubben och tränat Imra tillsammans med min vän Anette, hennes syster Lotta och en man som alla ska tävla på fredag. Det var bra att få träna tillsammans så att hundarna har fått se varandra och vi har fått prova platsliggning i grupp (ett moment då alla hundarna ligger på rad i två minuter och förarna går ifrån 10 meter). Första gången gick inte alls bra för Imra, jo - först låg hon blickstilla under två minuter - men sedan upptäckte hon: hurra, jag är lös! Jag kan hälsa på en annan hund! Jippie!
Därefter fick alla gå programmet och medan de andra gick tränade jag och Imra på sidan av varvat med passivitetsträning (som Imra inte kan få nog mycket av, det lilla energiknippet). När det var vår tur gick det helt okej, vi har dock mycket kvar att jobba på. I slutet av träningen körde vi platsliggning igen och då gick det mycket bättre och hon var lyhörd och klarade momentet. Mitt mål med fredagens tävling är att vi ska genomföra alla moment så bra som vi kan och att vi ska ha roligt - och det har vi alltid tillsammans. Det finns få saker som slår känslan av att ha lyckats med ett moment där hunden är helt fokuserad på mig och vid berömmet ger mig en vaken blick som säger: Mera, matte! Vi kör en gång till!
Imris 8 månader.
 

Skriv en kommentar