Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Här ska det vara en rubrik.

2013-09-02 22:05:41 i Allmänt

Har några punkter på dagordningen i kväll. Först och främst:
- Hej måndag och hej hosta som kommer väldigt olägligt inför Tjejmilen på lördag. Började hosta på onsdag och har ont i halsen till och från. Hoppas, hoppas att det går över fort. Kurerar med min vanliga medicin: ingefära och honung! Pratade med Christoffers kollega som sprungit marathon och åkt Vasaloppet och han sa att det där med att springa de sista två veckorna inför ett lopp är överskattat. Det är hur du tränat de senaste månaderna och året som räknas, även om det rent psykologiskt känns bra med fina pass veckorna innan ett lopp. Jag lyssnar på honom. Men det känns bara så överjävligt att den här himla hostan ska komma NU eftersom jag generellt sett är sjuk så sällan. Antar att det är en kombination av en ganska hård träningsperiod och terminsstart i skolan. Och så höst på det. Jaja. Jag är ju i en okej löpform ändå, även om jag kanske inte kan prestera bra (eller alls) på lördag. Ps: Linda, jag kommer dock medverka! Misströsta icket! Om jag inte tillfrisknar kommer jag att gå runt banan (även om det kommer att vara råtrist) och lägga upp en taktik inför kommande år då jag kommer tillbaka starkare! /Positivismen segrar
- I går knackade det på dörren och jag hörde direkt att det inte var pappa eller mammas försynta knackningar. Ropade ett "kom in" och in kommer min fina kollega Agnetha med man och tre barn. En mycket bra söndagkväll med tunnbrödfika, hundbus och bortskänkning av "antika" föremål. Jag älskar spontanbesök - det var det jag ville ha sagt.
- På måndagar bilar jag ju till Saxnäs för undervisning och eftersom mitt schema där är rätt luftigt (två klasslektioner och två sånglektioner) frågade rektorn mig om jag kunde vara rastvakt en stund på lunchrasten denna termin och det kunde jag ju såklart vara. Vi lekte och gungade. Älskar barn.
- I kväll har jag och Agnetha hälsat på hos vår fantastiska jobbarkompis Alexandra. Vi drack massa te och pratade. Det känns så otroligt bra att ha kollegor att prata med om saker som både rör jobbet och andra saker man aldrig hinner prata om på jobbet.
- Och så har jag röstat idag också. Ni gör väl också det? Ja. Det tycker jag att ni ska.
- När jag kom hem rensade jag lingon. Alltså: rikedomen i frysen just nu: älgkött, hallon, hjortron, lingon, blåbär, vinbär, krusbär, Thomas vitamininjektion svartvinbärsjuicen och en hel massa tunnbröd. /Rik och bärpretantiös tjej
- Nu ska jag bada. Det har jag längtat efter hela dagen.

Kommentarer

Linda
Ja som sagt du får åka på min rygg om du inte orkar och är sjuk;)
Svar: Tack Linda! Det känns lugnande! ;)
Carolina Lidström

Skriv en kommentar