Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

.

2013-09-03 21:46:00 i Allmänt

Hittade en lista som florerade runt på intranätet och tänkte ge den ett hem. Här får den bo. Några svar också.

Vilket är ditt bästa sommarprat?
Liv Strömqvist för att hon sa så många sanningar. Filip Hammar för att han berättade om sina föräldrar som är lärare och hur de engagerar sig i sina jobb. Lars Lagerbäck (om man är intresserad av ledarskap). Jonas Gardell om kärleken till ord och om utanförskap. Sarah Dawn Finer för att hon sa att hon först blivit knäckt av att inte kunna sjunga höga toner a´ la Maria Carey, men sedan hittat sitt register och nu utvecklat en fantastisk röst. Kristian Gidlund för att han vågar prata om det som så många tiger om: döden. Leo Razzak för att han talar om socialt entreprenörsskap. Maria Sveland för att hon inte tiger ihjäl det som fortfarande finns bland oss: skillnader på grund av kön. Björn Dixgård och Gustaf Norén om musik och slutligen: Theodor Kallifatides, kanske den författare som fascinerat mig mest så även hans sommarprat som handlar om identitetsutveckling, språk, förståelse, normer och fördomar. Lyssnade på hans sommarprat tre gånger. Om ni ska lyssna på ett: lyssna på Theodor Kallifatides då.

Vilken är den bästa kombinationen av två saker du vet?
Varma kramar och gnistersnö under gatlyktor. 

Vad gjorde du för exakt fem månader sedan?

När var du avundsjuk på någon senast?
När jag såg att en i byn var ute och sprang. HALLÅ??!! Jag vill också springa och inte ha den här förgrymmade hostan!

Har du något onödigt du gör?
Jag kan vara sjukt seg på att ta tag i vissa saker som jag tycker är tråkiga. Som att köpa nya däck till exempel. Efter jobbet styrde Christoffer upp det där och jag tackade honom för det och så sa han: ja, annars skulle det ju inte hända något.  ..... Hehe.

Kan du visa en bild på något jättebra?

Att älska sitt jobb. Här sitter jag, iklädd hembygdsdräkt och fyller på energireserverna inför skolavslutning i Fatmomakke kyrka.

Vad är det sämsta med denna vecka?
Min extremt hesa röst! Hallå!?! Benåda mig! Jag jobbar som sångpedagog! Jag ska spinga ett lopp på lördag! Ge dig av, hostjäkel!

Vad ska du göra resterande dagar av denna vecka?
Jobba (har fem sångelever i morgon, drömdagen!), träna Imrisen, säga hejdå till Christoffer som åker och jagar i 10 dagar och på fredag åker jag till Stockholm för tjejmilen.

När hade du hjärtklappning senast?
När jag sprang senast på grund av att hjärtat var tvunget att pumpa snabbt för att möta kroppens skrik på mer syre.

Vad ska du göra i höst?
Jobba. Nu närmast med projektet jag sökte pengar för via Kulturrådet i våras. Vi har en temadag om låtskrivande nu på torsdag och en artist och låtskrivare kommer upp för att ha workshops med eleverna. Sedan har jag några småprojekt på gång i jobbet så som musikunderhållning vid en manifestation mot droger. Skriver mer om det sen! Privat ska jag träna, spårträna Imra, läsa mycket, äta mysiga middagar med de jag tycker om, hugga tag i källaren samt skriva mer också. Kanske händer det något mer. Vi får se.

 

Har du några planer inför slutet av sommaren?
Sommaren är slut nu och hösten är här! Men innan den får göra sitt intåg på riktigt vill jag äta kräftor!

Vad är det konstigaste du gjort för kärlekens skull?
Skolkat från några mattelektioner i gymnasiet. Det var INTE värt det.

Vad borde du göra men orkar bara inte?
Hämta tvätten som hänger ute, men nu är den ju ändå kall och rå. Typiskt.

Vad har du i ditt kylskåp?
Bland annat en matlåda på en mycket smarrig älggryta vi lagade idag. Längtar till lunchen i morgon!

Kan du bjuda på någon teaser inför kommande blogginlägg?
Jag kommer att ge mina bästa tips till amatörrenoverare/inredare, typ "tänk på detta" och "undvik det här", "gå inte i samma fälla som mig" och beräkna att allt tar 398392 gånger så lång tid än du tänkt dig. Har inlägget i mappen för utkast. Håll till godo.


Skriv en kommentar