Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Matlagning, socialisering och filmtips.

2013-10-06 21:37:00 i Allmänt

En mycket skön helg går nu mot sitt slut. I fredags grillade vi hamburgare med mamma och pappa och i lördags började vi (eller jag, Christoffer vaknade väl vid 06.00 som vanligt) dagen med en sovmorgon. Sedan besökte vi höstmarknaden i Vilhelmina följt av ett fikabesök på Stenmans följt av ännu ett fikabesök hos Christoffers kusin Camilla. När vi ändå var i besökartagen hälsade vi på Anders och Evalena i Dalasjö för att kika på valpen. När vi kom hem gick vi en promenad med hundarna och sedan styrde vi finmiddag för att fira Jax (och Christoffers) framgångar i skogen. Älskar att tillsammans stå och dona på länge med maten utan någon stress! Vi åt en sen middag och jag lyckades äntligen med både rödvinssås och chokladfondant, mina annars två stora matmissöden sedan tidigare. Såsen blir antingen för klen i smak eller i konsistens och fondanten för rinnig eller knastertorr och smaklös. MEN ICKE IGÅR! Knepet: noll stress och flow (och kanske lite erfarenhet får jag hoppas).
Idag har jag och Imra tävlat igen och det går framåt. 20 poäng mer än förra gången och kommentaren "lovande" i protokollet. Imra är nu 1 år och 7 månader och vi har lång väg kvar till ett 1:a pris i lydnadsklass 1 men vi kämpar på och nöter och både jag och Imra tycker att det är roligt!
I eftermiddags skruvade vi äntligen fast de lösa brädorna i mitt hemmabygge till bokhylla och så kom Christoffers vän Adrian på besök. Helgen avslutades med en söndagspromenad med Sabina och därefter Monica Z på bio - se den. Se den för fantastisk och tidlös musik, se den för briljant skådespel av Edda Magnasson, se den för ett fascinerande livsöde, se den för att aldrig sluta drömma om det du egentligen vill göra. Se den bara.

Skriv en kommentar