Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Jax och första priset!

2013-10-05 11:35:00 i Allmänt

I torsdags gick Christoffer och Jax det första jaktprovet för dem båda. Jaktprov kan inte vara hälsosamt då Christoffer varken sovit eller ätit bra dygnen innan provet. Nervositeten låg som en tung filt över honom. När väl torsdagen kom var även jag nervös. Tur att torsdagar är en av mina mest hektiska jobbdagar så jag hann inte sitta och trycka vid mobilen och vänta in resultatet. Vid 12-tiden skickade Christoffer ett sms. Det hade gått jättebra och Jax presterade ett preliminärt 1:a pris vid löshundsprov. Det innebär att föraren släpper hunden och hunden ska göra sökrundor för att hitta älg och sedan ställa älgen genom att markera med ett tätt skall. Vid ett löshundsprov bedöms 13 olika moment så som sök, skall, vilja att följa efter flyende älg, lydnad och samarbete med föraren. Ett preliminärt 1:a pris innebär ett resultat som aktuell domare ska föreslå vid ett sammanträde med övriga domarkollegor och jaktprovsledare. Efter det fastslås valör och poäng på provet.
Är så himla stolt över dem båda! (Detta innebär också att jag måste följa med på 849827942 älghundsutställningar i vinter då Christoffer ska ställa ut Jax i jaktklass.......Ps: Om jag ska vara ärlig känns det faktiskt kul. Jag gillar tävlingsmoment!).
 
 

Kommentarer

Hej Carolina
Vilken fin bild på de två. Jag norpar den till vår hemsida om det är ok.
/ Camilla Ekskär Fäbobergetskennel
Svar: Hej!
Ja, den är väldigt fin och passande - ute i skogen där de trivs som allra bäst :) Du får absolut låna den till hemsidan, inga problem!

Ha det bra! / Carolina
Carolina Lidström
N'Kristian
Riktigt roligt att de gick bra, ska bli roligt att se han i Ammer på utställningen.
Synd bara att de ä omöjligt att köpa in ett delägarskap på Jax :(
Nu kan väl du snart hur ett jaktprov går till Carro?
//N'Kristian
Svar: Ja, det är jättekul! Hoppas det fortsätter på utstakad bana! Nja, nästan! Ska bli spännande att följa med i skogen till helgen! Vi ses då!
Carolina Lidström

Skriv en kommentar