Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Crescendo 2014

2013-10-30 15:31:00 i Allmänt

I två dagar har jag och 80 andra musiklärare från Västerbotten och delar av Norge repat inför Crescendo 2014. Under kulturhuvudstadsåret 2014 kommer en jätteorkester med musiklärare och musikskoleelever bjuda på både nyskriven och traditionell musik för orkester och kör. När jag gick gymnasiet var jag med i detta projekt när det anordnades för första gångem 2005 och nu ska jag alltså lära mina elever låtarna - det kommer att bli spännande!
Konserterna kommer att äga rum på Nolia i Umeå under Kristihimmelfärds-helgen till våren och jag återkommer mer om detta. Jonas Knutsson, en av Sveriges i särklass bästa saxofonister, och hans kvartett är själva navet i orkestern och har man ej hört Jonas spela så är det nu det första ni ska göra efter att ha läst detta. Se det som en order.
Ps: Vad vore livet utan musik? Fullkomligt onödigt.
Ps 2: Både VK och VF har skrivit om det och artiklarna finns ute idag - kan dock inte länka då jag inte vet om det fungerar om man inte har Plustjänster.
Här kan ni lyssna och se när Jonas spelar sopransax - kanske det vackraste av alla träblåsinstrument.

Skriv en kommentar