Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Helggästen och julgransletning

2013-11-10 13:05:00 i Allmänt

I helgen har Christoffers lillebror Kristian som bor i Östersund hälsat på oss och sovit över. Min lillebror Ludvig var också hemma så vi bjöd dem båda på middag, fredag- och lördagkväll.
Jag var tvungen att hetsläsa lite eftersom vi har bokträff med prettotanterna i morgon. Jag började läsa boken för längesen och låg bra till i tid - men sen blir det som vanligt: jag börjar på två, tre andra böcker SAMTIDIGT och halkar efter i den första boken. Har dock bara 50 sidor kvar nu så det ska nog gå bra. Läs förresten den här boken. Den handlar om en man som lever ensam, isolerad på en ö i Stockholms ytterskärgård men sedan kommer det plötsligt en kvinna på isen och hela hans liv förändras genom resor och möten. Läs den också för Mankell. Den mannen kan ju skriva, helt klart. PS: efter att jag sprungit i går låg jag och läste i badkaret i en timme (!). Kanske det bästa.
I går letade vi även efter julgran. Vi hittade en fin, liten adventsgran men ingen stor gran så letandet fortsätter nästa helg. Hoppas dock att det inte kommer mer snö innan dess. Lägg märke till hur jag har tagit kommandot och liksom leder vägen (helt rätt). Christoffer följer efter med yxan i högsta hugg.
Kristian tyckte om att vara i skogen. Vem gör inte det?
 
Och hör ni: om ni inte varit ute idag, gå ut! Vädret är ju helt magiskt! Jag och min by-vän Sabina har varit ute nu på förmiddagen och plockat in kontrollerna för Naturlufset.  Det hela tog två och en halv timme så nu har jag fått dagens ljusenergi ( + pratenergi!). Blev så glad av något Sabina sa "Jag blir alltid så motiverad när jag har varit med dig". Det blev jag otroligt glad av att höra. Nu äter jag lunch och snart ska jag gå över till världens roligaste, bästa, klokaste pappa och fira honom på fars dag.

 
 
 
 
 

Kommentarer

N'Kristian
Tack för en toppen trevlig helg (fast ja inte vann på 500)!
Svar: Tack detsamma! Det var jättekul att du kom! Vi får spela mer under julhelgen! :)
Carolina Lidström
Det är lite extra bra att läsa din blogg just den här tiden på året då det vankas julgranshuggning eftersom jag inte behöver känna mig ensam om att hugga den så tidigt. Folk verkar allmänt lite oförstående till att hugga julgran nu av någon konstig anledning (:
Svar: Haha, ja! :) Jag har också märkt det! Men man måste ju vara ute i god tid! Vem vet om det kommer en meter snö om någon vecka - då kan det bli svårt att komma ut i skogen och hugga sig en gran eller två :)
Carolina Lidström

Skriv en kommentar