Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Denna dag, ett liv.

2013-11-06 20:45:00 i Allmänt

"Denna dag, ett liv" som farbror Melker så fint sa i Saltkråkan. Idag är en bra dag. Det är egentligen inget speciellt. Det är ishalka och stelfruset slask på alla vägar och novembergrått och vardag - men det är något som gör den här dagen bra ändå. Jag har bloggat sedan oktober 2007 och tycker att det är intressant att gå tillbaka i arkivet och läsa vad jag gjorde den här dagen för exakt ett år sedan. Därför tänker jag nu berätta om den här dagen för att kunna backa sen - någon november då jag hatar månaden, vilket jag faktiskt inte gör i år. 
Dagen startade vid 06.30 av att Jax tassade in i sovrummet och drog på storcharmen. Det är faktiskt väldigt mysigt att bli väckt av en glad hund. Det går liksom inte att vakna och vara sur då. Efter frukost åkte vi till Vilhelmina för att jobba och dagen startade med möte med IT-gruppen där vi jobbade vidare med skolans it-strategi. Dagen fortsatte med fyra sånglektioner där jag jobbade med olika saker med eleverna varvat med mycket skratt (jag gillar att jobba med glädje, haha!). Jag har mycket planeringstid på onsdagar så jag har jobbat med planering inför lucia och julavslutning och jag känner en enorm prestationsångest inför det. Jag kände mig så nöjd med förra året och jag vill göra det ännu bättre i år. Har även haft en lektion med utvärdering, betygssnack och musikteori. Slutligen hade vi handledning med vår klass. Jag och Hans jobbar rätt hårt med läxstöd på vår handledningstid. Då vi kompletterar varandra bra rent ämnesmässigt (jag svenska och musik och Hans matte och NO-ämnen) har vi bra möjligheter att vässa eleverna inför prov och övriga examinationer. Efteråt pratade vi om att vårt jobb är roligt. Det kändes bra. 
När jag och Christoffer kom hem for jag och Jax ut och sprang medan Christoffer lagade maten och när vi ätit åkte vi till Johanna som klippte Christoffer. Och nu, nu mina vänner, nu tittar vi på programmens program: Bonde söker fru! Kan inte hjälpa att jag älskar det programmet. Naturen, djuren, spänningen kring den eventuella kärleken. Mmmm. Tv när det är som bäst! 

Skriv en kommentar