Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Mina favoritlärare och hur de påverkat mig del 2.

2013-03-12 09:52:00 i För det vidare

Jag har alltid älskat idrott. Alltid älskat att kämpa, svettas och ro hem något. Idrott var ett av mina bästa ämnen under skoltiden. När jag fick ett VG i betyg i år 8 blev jag besviken. Jag pratade med min idrottslärare Barbro och hon sa:
 
Vet du Carolina? För ett MVG måste man kämpa varje lektion, ge allt och verkligen visa vad man kan och vad man går för. Man måste förtjäna ett MVG. Du kommer att få det om du visar att du förtjänar det. Jag vet att du kan. 

När jag öppnade kuvertet med betygen i nian hade jag fått mitt MVG i idrott. För att jag visste exakt hur jag skulle nå dit, för att Barbro sagt vad som krävdes och för att hon trodde på min förmåga. Det beundrar jag henne för. Hon var tydlig, hon ville ha action, hon fick det och jag fick jag utdelning. Precis så vill jag jobba med mina elever. Inför varje betygssättning har jag ett betygssamtal med eleverna där jag frågar vad de vill ha för betyg och i de allra flesta fall stämmer det överens med vilket betyg de får. Men de måste visa vad de kan och visa att de vill. När målen är tydliga är arbetet dit enklare att upprätthålla och motivera sig till. 
 
 

Skriv en kommentar