Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Hej då 2012!

2013-01-03 22:21:53 i Allmänt

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

- Hade en nio veckor lång betald semester!

- Bröt ett mönster.

 

Hur har ditt 2012 varit? 

Det har varit ett omtumlande år. Ett år fyllt av bra och roliga saker och ett år fyllt av sorg och beslut som är jobbiga att ta av olika anledningar. Kort sammanfattat kan jag säga att det har varit ett lärorikt år.


Tror du att år 2013 kommer blir bättre?

Det kan man aldrig veta, men jag hoppas att lärdomarna jag fått av de tidigare åren kan ge mig någon slags vägledning till ett mer harmoniskt 2013.


Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Nej! Men de har redan massor av barn som tur är! Jag får leka mycket = det bästa!

Dog någon som stod dig nära?

Ja. Mormor och vår älskade hund Thimmie.

Vilka länder besökte du?

Grekland, öarna Samos och Patmos. Åk dit!


Blev du kär i år?

Nej. Jag slutade dock att vara kär i Johannes efter två år tillsammans. Har påbörjat ett inlägg om det som var vi. Kommer nog aldrig att skriva klart det. Vissa saker kan inte sammanfattas i ord. Det måste upplevas. Johannes är en av mina absolut bästa och finaste personer, men ibland kan man inte längre vandra hand i hand.


Vilket datum från 2012 kommer du aldrig glömma?

4 november då mormor somnade in.


Vad är din största framgång 2012?

Att få känna att hårt arbete lönar sig. Att jag blivit bättre på att lyssna till mig själv och vad jag vill.


Bästa köpet?

Min nya säng! Mmmmm!
 
Vad spenderade du mest pengar på?
 
Huset.
 
Gjorde någonting dig riktigt glad?
 
Alla projekt jag styrt med eleverna som gått fint, gulliga komplimanger som kanske fastnat någonstans inom mig, när Imra kommer och möter mig med viftande svans och alla vänner som bryr sig på riktigt. Alla fantastiska bröllop jag var på i somras - så mycket kärlek! Att cykla hem från Malins familj sent på kvällen, i shorts och linne, i 20 grader och det luktar sommar och jag är i Dalarna. Och mina bröders fina flickvänner! Äntligen har jag fått mer tjejer i familjen! HURRA!
 
 
Vilka sånger kommer påminna dig om 2012?
 
Håll mig kvar - Vocado
Novemberljus - Bengt Johansson
Jag önskar - Joakim Gabrielsson
Korallreven och vintergatan - Markus Krunegård
It's not my fault I'm happy - Erato
 
Vem har du umgåtts med mest?
 
Mina elever. Haha, där vid lucia träffades vi varje dag och nästan varje kväll. Vi blev som en liten familj!
 
Bästa minnet från 2012?
 
När jag, mina bröder och min kusin Oliver sitter i anhörigrummet på sjukhuset och skrattar hysteriskt åt något skämt någon drar. Att man kan skratta så där obehindrat trots att hjärtat är fullt av sorg. Det är ett otroligt fint minne.
 
Är det något du saknar år 2012 och vill ha 2013?
 
Tänker inte önska något. Tänker agera. Det var en klok person som sa det till mig: Agera, inte reagera.
 
Vad önskar du att du gjort mer?
 
Varit tydligare. Sagt vad jag tänkte/kände/ville. (Förra året skrev jag: Badat i hav och insjöar! I år badade jag nästan varje dag under sommaren - det var en bra tradition efter löprundorna!).
 
 
Vad önskar du att du gjort mindre?
 
Komplicerat saker.
 
Favoritprogram på tv?
 
"Torka aldrig tårar utan handskar".
 
Största musikaliska upptäckten?
 
Joakim Gabrielsson, Vocado, Agnes Obel och spontansången för att man känner för det och när andra hakar på. Att det verkligen är skillnad på anslag och ANSLAG.
 
Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
 
Ja. Om mormor fått leva.
 
 
Vad fick dig att må bra?
 
Min trädgård! Tralala! /Hippien Carolina. Den långa fantastiska sommaren. Jobbet. Huset. Familj och vänner. Vilda valpen. Musik! Äventyren man säger JA till!
 
 
Vem saknade du?
 
Mormor. Thimmie, vår förra flat som vi tog bort i februari, hon skulle fylla 13 år. Det som var "Jag och Johannes" och som inte är det längre.
 
De bästa nya människorna du träffade?
 
Min kollega Agnetha som ger mig så bra råd och som pratar ÄNNU mer än mig (är det ens möjligt?!), fina fina Monika som jag lärde känna på Lapplandspilen på väg mot söder en somrig natt i juli och så Malin och Jimmys son Theo!
 
 
Det bästa du har åstadkommit i år?
 
Att ta växthuset från förfallet ruckel till att odla goda grönsaker där i! Att ta elever från blyghet och "jag vågar inte" till att sjunga inför en hel skola med personal. Springa milen på 50 minuter. Dessutom sa jag åt en person som körde för mycket med andra, det var bra och nu slipper jag tänka på det mer!
 
Vad vill du säga till dig själv inför 2013:
 
Säg JA till mycket, även det som kanske är läskigt! Lita på dig själv och gör något roligt och oväntat. Var ingen perfektionist.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Malin
Fina du! ❤
Monika Helena
Du är för himla gullig. Kraaaam!
Jag tror jag lånar denna listan utav dig! Hoppas du får ett glädjens år i år. Det är aldrig roligt att förlora de som stått en närmast!
E.
Lycka till med allt Carolina, stor KRAM!
Molly
Men här svänger det i krokarna.... Vad har hänt? Är inte du tillsammans med Johannes längre? Ni såg ju så kära och lyckliga ut tillsammans....
Lycka till på 2013!!!

Skriv en kommentar