Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Lucka 10: Berätta om något du tycker är alldeles särskilt vackert.

2013-12-10 18:22:00 i Adventskalender

Lucka nummer 10 i Emily Dahls julkalender ska nu öppnas. Vill nu läsa mer om kalender gå in på Emilys blogg och vill nu läsa mina tidigare "lucköppningar" - kolla i arkivet "Adventskalender"!
Som den natur- och friluftsjunkie jag är kommer jag nu peppra er med bilder på naturen som i den allra enklaste och renaste form är något jag aldrig kan se mig trött på. Det kan vara en färg, en vind, en form, en stämning eller en gren som hänger precis för solens strålar.
Stekenjokk, juni 2013.
Dalasjö, januari 2011.
Samos, augusti 2012.
Titta bara: naturen i sin enkelhet!
Skogen i Fullsta, Dalarna. Det finns inget som gör mig så lugn som gammal, gammal skog.

Och! Jag tycker också att det ligger något särskilt vackert över vissa ord och formuleringar man kan hitta om man är vaksam. En mening av Per Lindberg som skrivit antologin "Måndagsdikterna" har följt med mig länge: En vind klädde sig i snö och gick över isen.
Ordnörden, det är jag det! Nu ska jag klä mig i vinterkläder och skotta gården!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skriv en kommentar