Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Julen 2013 - den strömlösa julen

2013-12-27 10:14:17 i Allmänt

Vi körde genom ett vintrigt landskap där solen låg som ett skimmer över trädtopparna.
Vi stannade hos Lasse och Evy och fikade. Välkomnades av detta fina hjärta!
Till slut kom vi fram till Rajastrand där julfirandet skulle äga rum.
På julaftonen var det ett gäng sega syskon Berg som jag fick sjasa på för att vi skulle hinna bli redo för fotografering. Här ser ni Linda med sitt gosedjur: mobiltelefonen. Hehe.
Vår första jul tillsammans, en jul vi sent kommer att glömma (läs nedan om anledningen).
Vi anlände till Christoffers morbror Anders med familj för att fira julafton. Vi var totalt 16 personer så det var full fart och många skratt.
Precis innan Kalle Anka försvann strömmen. Vi väntade och väntade men den kom aldrig tillbaka. Vi fick besked om olika tider men mörkret envisades med att stanna kvar.
Acke gjorde sitt bästa för att muntra upp den strömlösa stämningen genom att dra en sketch med en tomte. Först lekte han med Wilma men när hela kusinskaran satt knäpptysta och lyssnade till tomtens bravader fortsatte han sketchen. Kanske julaftonens höjdpunkt?
Vi kunde dra igång ett elverk till gården så att vi kunde få lite ljus via en arbetslampa inför tomtebesöket. Wilma, som är född den 2 januari 2013, upplevde sin allra första jul. Hon satt i pappa Robins knä och tittade storögt på när tomten kom in och delade ut klapparna.
När jag, Christoffer och Jax kom tillbaka till stugan hade vi 8,9 grader inomhus. Det var bara att elda massa ljus och krypa ned bland massa täcken och filtar. Vi brukar hyra en liten stuga av ett ett par som heter Christer och Gunilla. Oftast bor vi i Christoffers morfars barndomshem men när vi är så många blir det så trångt så det är det perfekt med den här lilla stugan!
Strömmen kom inte tillbaka förrän klockan 20.30 på juldagen så i nästan 30 timmar var vi utan ström. Tur man har en varm hund att värma sig på.
Tack alla inblandade för en rolig, uppfinningsrik (på grund av strömavbrottet) och mysig jul!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Å va ni är fina!
Svar: Tack så mycket! Vi försöker i alla fall, hehe! :)
Carolina Lidström

Skriv en kommentar