Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Glöggafton

2013-12-21 22:29:19 i Allmänt

I kväll bjöd jag och Christoffer in min familj på glöggafton. Jag dukade enkelt med "spillgrankvistar" från julgranen och polkagrisrandiga servetter på det ärvda porslinet.
Storebror Kristoffer var överlycklig över polkagrisskålen. Vi har ett starkt barndomsminne av att farmor och farfar alltid, året runt, bjöd på polkagriskarameller när vi kom in i deras hus. Det känns fint att kunna föra den traditionen vidare. I samma hus.
Lillebror Ludvig, lugn och sansad, innan han övergår till att spexa till det genom att på beställning dra en sketch från barndomen där han spelar sig själv, en scen ur programmet "Rederiet" samt mamma. Samtidigt!
Vi bjöd bland annat på hemkokt lingonglögg (tack för receptet My, det blev succé!) och äppeldrink med kanelstänger i. I bakgrunden skymtar tilltugg: salamichips och minikrustader med ädelost och hjortronsylt.
Jag har, förutom att dricka glögg. även slagit in paket idag. Det är något av det roligaste jag vet. Gillar att göra paket som "känns som" personen i fråga. Haha! Låter ju jätteflummigt när jag skriver det så här, men Ludvigs braiga flickvän Hanna känns liksom stilren med en guldkant och då blev det ett sånt paket!
 
 
 
 

Kommentarer

Hanna
Hahaha! Perfekt! Ser fram emot att öppna det fina paketet. :)
Svar: Hehe! Har tjyvöppnat dina julklappar redan nu.. :) Värdefulla klappar båda två! Nina Björk är ett geni!
Carolina Lidström

Skriv en kommentar