Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Födelsedagsfirande, tunnbrödsbak och BILKÖP!

2013-04-21 21:33:44 i Allmänt

Denna helg har innehållit en hel massa roliga grejer! I fredags åkte jag och Christoffer upp till Raja där vi firade mig och C:s lillebror Kristian eftersom vi fyller år här i dagarna. På lördagen tittade vi på när Christoffers mamma Kristina och gammelmoster Solveig bakade tunnbröd. På eftermiddagen åkte vi hem till Dalasjö igen eftersom vi skulle få besök av Roger, Åsa, Oliver + hundarna. Det var så kul att träffa dem eftersom vi inte setts på så länge. Dock kändes det märkligt att umgås med dem utan att mormor var med - när vi umgicks med dem brukade ju alltid mormor också vara med. I påskas var jag på väg att ringa till mormor för att berätta att jag hade lagt fram påskduken hon gjort till mig, men det gick ju inte - såvida någon inte fixat en telefonlinje till himlen?
Idag har vi haft en fixardag av rang och jag älskar dagar då man får mycket gjort. Kvällens rep gick fint och den här vårluften gör mig så glad. I morse sprang jag premiärturen utan långkalsonger! Visserligen hade jag fodrade löptights (men de behövs nog icke så länge till).
Och nu, mina damer och herrar, NU kommer vi till det mest spektakulära med denna helg: JAG HAR KÖPT EN BIL! HURRA! Det känns som att mina vuxenpoäng steg med cirka 110 procent när jag satte mig i den och började köra hem - min första egna bil! Jag har ju inte behövt någon bil förrän nu egentligen eftersom vi alltid haft två bilar på gården och i Umeå cyklade jag ju alltid, men nu är jag bilägare! Det roliga är att jag slog till på en v70 på en gång - och det finns flertalet anledningar till det: 1. Jag måste ha plats för att skjutsa hundar. 2. Jag vill ha en säker bil med stor kaross. 3. Min klaustrofobi. Jag HATAR när det blir trångt. Den är silvrig och fin och står just nu på gården och blir skitig av den leriga, blöta marken utanför.
Nu ska jag sova och ladda upp för en 4-dagars arbetsvecka för på torsdagkväll åker jag iväg på äventyr och mer om det sen.
Ps: Pappa, Christoffer, Kristian och Acke - mitt bilköparteam, tack snälla, underbara ni! För en bilnovis som mig är det tur att det finns sådana som ni!
 

Skriv en kommentar