Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Några av mina spotifylistor och lite om hur de kom till

2012-10-21 16:26:00 i Allmänt

Musik är ju som bekant något som både präglar mitt liv och mitt yrkesval - och utan musik ingenting. Jag tänkte visa er några av mina spotifylistor och berätta om hur de kom till.
 
När aprildagarna snart är borta
Den här listan gjorde jag i april 2010. Vi hade mycket att göra på universitet, jag gick mest omkring i mammas gröna Tenson-jacka och en virkad basker och sparkade vårgrus och tänkte för mycket som vanligt.
 
Skärp dig, det är sommar nu.
Denna lista skapades i juni 2010. Jag gjorde den då jag blev less på att tänka för mycket. Björkarna i studentstaden Umeå hade precis slagit ut, jag var ledig i två veckor innan sommarjobbet började och kände att jag redan saknade universitetet och allt med det. Tänkte att jag måste ta tag i sommaren och göra något bra av den.
 
När hösten kommer samlas ändå allt i en förmultnad sörja
När hösten kom 2010 gjorde jag den här listan. En blandning av Olle Nyman, Yves Montand, Joni Mitchell och annat höstigt. Hade varit kvar i sommaren för länge och fick lite av en chock då hösten kom och allt gick tillbaka till invanda rutiner - likaså tänkandet i mitt tjugotreåriga huvud.
 
Hejdå
Den här listan gjorde Johannes till mig och när jag lyssnade på den grät jag en hel kväll. Vi visste inte vad vi var och hela den där hösten var verkligen en förmultnad sörja. Johannes hade blivit less på att vänta på vad jag ville och visade mer och mer att han inte orkade vänta. Men så en snöig kväll, gick jag till honom och sa att vi visst kunde bli tillsammans och att jag nog hade varit kär i honom i flera månader utan att riktigt veta om det eller vågat erkänna det för mig eller för någon annan. Och resten är historia som det brukar heta! (Den där snöiga promenaden till Johannes sent i november kan nog ha varit min smartaste promenad).
 
Till Mollan och Lilla O
Barnvaktade Molly och Olivia och vi gjorde en spotifylista och så dansade och hoppade vi omkring hela kvällen till det var dags att borsta tänderna och krypa ner i sängen.
 
Novemberlistan (när snö, is och frost känns förjävligt)
Denna nu mer legendariska lista gjorde jag i november då hela världen ställdes upp och ner med en nära släkting på sjukhus, min bästa väns mamma som dog i cancer, jag som bodde inneboende hos en vän efter 4 år samboboende med Patrik och jag och Johannes trevandes fram efter beslutet att vi nog skulle vara tillsammans ändå. Mitt i allt detta gjorde jag musikpraktik i Umeå och jag kan än idag inte förstå det fina omdömet jag fick. Kändes som om hela oktober-november var en höstdimma som aldrig klarnade.
 
Om den här hösten hade ett soundtrack vore det detta
Terapilistan som jag kallar den. Jag lyssnar på den här listan då jag går igenom allt som hänt och inser att jag kom ut hel på andra sidan.
 
Nä, nu jävlar får det bli vår!
Vinter 2011, less på höst och vilsenhet. Flyttade till en etta Väst på stan/Grisbacka. Sugen på vår, fest, grus, plugg, vänner i för kalla skor och på livet. Kanske den skönaste listan bland alla.
 
Första helgen i april
Kände behovet av att samla några låtar i en lista. Låtar jag lyssnade mycket på första helgen i april 2011.
 
Och alltid kommer våren tillbaka och alltid är det lika ögonbedövande fint
Jag och Johannes gick en promenad längs älven. Björkarna hade precis slagit ut, tanter och farbröder vilade på bänkar, hundar hittade nya ställen att nosa på, barn lärde sig cykla och vi höll hand och pratade om planer, om skolan, om musik och om vilken typ av hund vi vill skaffa.
 
En helt ny lista.
Precis. En helt ny lista. En rätt bra sådan.
 
Hejdå universitetet och allt där i kring
Fem år i en lista. Listan som tog längst tid att göra och listan som väckte mest minnen. Fint och vemodigt.
 
Maj 2011. Samma kväll som jag gjorde "Och alltid kommer våren tillbaka.."-listan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Molly
Frågan kom upp i mitt huvúd och efter detta låtlisteinlägg du gjort så kändes det rätt. Du nämde Patrik som du var sambo med i 4år... VAD hände mellan er? Varför tog det slut? Kan inte påminna mig om att du skrivit om det nånstans... (har ju följt din blogg i några år...) Helt plötsligt så var det bara en Johannes som dök upp i dina inlägg....
Tack än en gång för en superrolig blogg med intressanta inlägg, tips och fina bilder!

//Molly
Svar: Hej Molly!
Roligt att höra att du gillar min blogg, hoppas du fortsätter läsa! :)

Jag och Patrik var som sagt tillsammans i fyra år, från juli 2006 till slutet av september 2010. Det finns att läsa om det i arkivet.

Ha en bra kväll! /Carolina
Carolina Lidström

Skriv en kommentar