Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Miljöträning och födelsedagsfika

2012-10-17 21:49:05 i Allmänt

Ikväll har jag och Imra och de andra valparna med "mattar" och hussar" (hur böjer man matte och husse?) miljötränat inne i Vilhelmina. Vi gick uppför och nedför olika trappor, hälsade på statyer, övade följsamhet och åkte hiss. Det gick fint. För er Vilhelminabor (som känner till trappan i följande mening) kan jag berätta att Imra i princip sprang uppför trappan vid Fritidsgården och så stod hon och kikade på de andra hundarna som om hon tänkte: ska inte ni också komma upp någon gång? Hon är lite kaxig ibland! Jag måste börja ge henne mer kluriga uppgifter att lösa. När jag och Bia, schäfertiken jag var fodervärd för, var i Skellefteå för att göra Försvarsmaktens tester, var en av uppgifterna att ta fram en boll under en lastpall - kan verka enkelt men hunden måste tänka till ordentligt. En annan uppgift var att Bia skulle söka upp mig i ett stort kolsvart rum och gå lungt fram medan de sköts omkring henne. Övningar i den kalibern skulle nog få Imra på plats, hehe!
 
Efter valpkursen åkte jag till Emma som fyller år idag (alltså min andra Emma-vän, inte samma som igår) och hon bjöd på fika och så satt vi, Johanna och Agnetha och surrade i ett. Valpkurs, fika och livliga diskussioner - en mycket fin onsdagkväll.
 
Ps: Har för övrigt träningsvärken from hell idag. Jag var med på min handledningsklass idrott igår och Katrin körde hårt med oss. Jag var rätt magstark från början och gick ut hårt (man måste ju visa eleverna att man inte är någon klenis!), dock fick jag bita i det sura äpplet i slutet i form av oskön syra och så idag: en träningsvärk som inte är av denna värld. Nästa tisdag kör vi maxtest, heja heja!

Skriv en kommentar