Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Livet ur mobilen

2012-10-22 17:28:00 i Allmänt

Det händer ofta att jag tittar på naturdokumentärer innan jag ska sova. Jag tittar på hur björnarna har det, hur uttern simmar och hur älgkon gör för att skydda kalvarna. Mycket intressant - på riktigt alltså! Jag kan nästan säga att jag är lite beroende av detta - för när jag tittat på ett program/klipp måste jag titta på ett till och ett till. De allra bästa klippen är de som amatörpersoner filmat där djur kommit riktigt nära, typ detta klipp. 
 
Prickiga strumpbyxor, beiga skor och blöta oktoberlöv.
 
Månen lyste upp en mörk träningsrunda för några veckor sedan. Bästa belysningen. Bättre än lysrör.
 
Och så kom dem. Dessa älskade citrusfrukter! Jag bygger upp hela min vardag kring de här små frukterna under några intensiva satsumasveckor - jag känner på skalet, rullar varsamt frukten i min hand, smakar, bedömer den. Och efter den proceduren börjar jag redan planera in och längta efter dagens nästa satsumas. Jag vet att det är ett sjukt beteende. Vad har jag för diagnos?
 
För några helger sedan hade Vilhelmina kyrka en kulturnatt där bland annat mina före detta Markus och Rory spelade tre låtar: en jazz, en folkmusik och en klassisk. Saknar dem! Önskar att man kunde ha kvar alla elever och att de aldrig behövde sluta. Hatar avslut. Vill inte tänka på att min svenskaklass går ut 9:an till sommaren. Gråter nästan när jag tänker på det. Deras avslutningsdag kommer att vara en sorgens dag. I alla fall för mig. Jaja. Nog med depp. Nästa bild!
 
Ludvig hälsar på djuren i Kalle och Kerstins trappa. (Mycket djur idag).
 
En elev gjorde en egen pedagogisk modell för att lära under en musiklektion. Kreativt och bra!
 
Jag och bästa Silver. Den mjukaste pälsen.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Anonym
Är du måntro en Satsuman?
Svar: Kan hända! :)
Carolina Lidström

Skriv en kommentar