Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Uppdatering från en musiklärarvardag.

2012-11-13 13:48:31 i Allmänt

Har precis avslutat en lektion i individuellt val musik. Känslan när eleverna kämpar, aldrig ger upp, ska lära sig den exakta rytmiseringen av det där D7sus4 ackordet och när de verkligen vill att det ska låta bra. När de kommer med egna initiativ till dynamikförbättringar och när de hjälper varandra att lära känna instrumenten och spela på dem. Den känslan. Trots att jag är så trött idag är det här en så himla fin dag. Mina elever alltså, mmm. 
 
/Nöjd och glad lärare
 
Ps: Vill man läsa något mer positivt om mitt och mina kollegors jobb kan man läsa detta: 
 
Ny statistik från Skolverket visar positivt resultat för Vilhelmina. Elever som gick ut årskurs nio i Vilhelmina kommun i våras har högre genomsnittligt meritvärde än rikets genomsnitt.  Bland Västerbottens läns 15 kommuner är det tre kommuner, Vilhelmina, Sorsele och Umeå, som ligger över genomsnittet. I Vilhelmina kommun har vi årskurs nio i Saxnäs skola, Dikanäs skola och på Hembersskolan.

För Hembergsskolan del ser vi ett målmedvetet arbete som gett resultat genom:
- engagerade lärare som ger allt för att alla elever ska lyckas
- systematiskt arbete inom elevhälsan, vi fångar tidigt upp behoven och släpper dem inte
- prövar olika metoder för att få skoltrötta elever att komma igång igen
- samarbete inom ämneslagen, läroplan och bedömning

Vi är otroligt glada för det senaste resultatet. Skolverkets statistik värmer, liksom elever som nyss varit på besök från första terminen vid annan gymnasieort och som säger att de har fått mycket goda kunskaper från Hembergsskolan! Positiv feedback och goda resultat ger ännu mer kraft och inspiration!
 
 

Kommentarer

Idamari
Du och ni är bäst! <3

Skriv en kommentar